Emekli ikramiyesi Resmi Gazete'de

Emekli ikramiyesi Resmi Gazete'de

Kamuoyunda 8. Yargı Paketi olarak bilinen kanun, Resmi Gazete ’de yayınlandı. Bu yıl emeklilere 3 bin TL ikramiye verileceği duyuruldu.

Ramazan bayramı öncesi 16 milyon emeklinin beklediği ikramiye 3 bin TL’ye çıkarıldı. Kanun, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın imzasıyla onanarak Resmi Gazete ‘de yayımlandı.

BAYRAM İKRAMİYESİ KARARI RESMİ GAZETE’DE

Ramazan ayının gelmesiyle birlikte milyonlarca emeklinin beklediği bayram ikramiyesi müjdesi 8. Yargı Paketi’nde emekli ikramiyeleri ile örgüt adına suç işleme konularında düzenleme yapan yasa ile geldi. TBMM Genel Kurulu’nda 2 Mart’ta kabul edilerek yasalaşan kanunda bayramın içinde bulunduğu ayda gelir ve aylık alma şartıyla Ramazan ve Kurban Bayramı’nda 2 bin lira olarak ödenen emekli bayram ikramiyesi 3 bin liraya çıkarıldı.

İKRAMİYE NE ZAMAN YATACAK?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, kabine toplantısından sonra Ramazan Bayram’ı emekli ikramiyelerinin ödeneceği tarihle ilgili açıklamalarda bulundu. Işıkhan, emekli bayram ikramiyesinin bayramdan önce hesaplara yatırılacağını bildirdi. Bu yıl Ramazan Bayramı’nın ilk günü 10 Nisan’a denk gelecek. Buna göre, emekli ikramiyelerinin bayramdan önceki hafta 1-9 Nisan tarihlerinde SSK ve BAĞ-KUR’u olan tüm emeklilere verileceği öğrenildi. Ayrıca Kurban Bayram’ı ikramiyesi için de ödemelerin 10-15 Haziran’da yapılacağı belirtildi.

İKRAMİYE’DEN KİMLER FAYDALANACAK?

Sosyal Güvenlik Kurumu’ndan emekli aylığı, yaşlılık aylığı, vazife malullüğü aylığı, malullük aylığı, ölüm aylığı ile sürekli iş göremezlik geliri ve ölüm geliri alanlar ile şehit yakınları, gaziler, muharip gaziler, güvenlik korucuları, şampiyon sporcular ve terörden zarar gören sivil vatandaşlar ile bu kişilerin hak sahipleri bayram ikramiyesi alacak.

EMEKLİLERİN İKRAMİYE BEKLENTİSİ YÜKSEKTİ

Ramazan ve Kurban bayramlarında verilecek olan ikramiye yüzde 50 artışla 3 bin liraya yükseltildi. Öte yandan 16 milyon emekli bayram ikramiyesinin 5 bin liraya çıkarılmasını hatta asgari ücret seviyesine yükseltilmesi de beklentiler arasında olduğu iddia edildi. Ayrıca yapılan yorumlar kurban bayramında ikramiyenin değişikliğe gidilebileceği yönünde olduğu söyleniyor.

 İnternet Editörü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.