Emekli ikramiyesinde hazırlıklar tamamlandı: Ödemeler iki gün içinde yapılacak

Emekli ikramiyesinde hazırlıklar tamamlandı: Ödemeler iki gün içinde yapılacak

Milyonlarca emekli 5 bin TL ikramiyenin ne zaman ödeneceğini merak ediyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, emekli ikramiyeleri ile ilgili konuştu. İşte detaylar...

Çalışmayan emeklilerin ardından çalışan emeklilere de 5 bin TL ikramiye verilecek. Emekliler, ikramiyenin ne zaman ödeneceğini merak ederken çalışmalar tamamlandı.

TBMM Genel Kurulunda bakanlığının bütçesi üzerindeki görüş ve eleştirilere cevap veren Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan çarpıcı açıklamalarda bulundu.

"ÖDEMELER İKİ GÜN İÇİNDE YAPILACAK"

Işıkhan, “Çalışmayan emeklilerimize bir defaya mahsus olmak üzere 5 bin lira ödeme yaptık. Çalışan emeklilerimiz için de kanun teklifi Meclis’te kabul edilip Resmî Gazete’de yayımlandıktan sonra ödemeleri iki gün içinde yapacak şekilde hazırlıklarımızı tamamladık” dedi.

Türkiye gazetesinde yer alan habere göre, yeni yılda bütçe doğrultusunda emekli maaşlarının iyileştirilmesine yönelik çalışmaları sürdüreceklerini anlatan Işıkhan “Bunun yanı sıra, alın terleriyle ülkemizin gelişmesine önemli katkıları olan, başımızın tacı emeklilerimizin ekonomik refahlarının artırılmasıyla ilgili çalışmalarımız yanında, sosyal refahlarının artırılmasına yönelik hazırladığımız projeleri de ivedilikle hayata geçireceğiz. Ayrıca enflasyon farkıyla birlikte 2024 Ocak ayında memur maaşlarının yüzde 50 civarında artacağı tahmin edilmektedir. Birinci dereceye yükselen devlet memurlarımız için 3600 ek gösterge düzenlemesini de hükûmet olarak en kısa sürede hayata geçireceğiz” diye konuştu.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.