Emekli maaşı için yeni tahmin: Rakam verildi

Emekli maaşı için yeni tahmin: Rakam verildi

Yaklaşık 15 milyon emekli temmuz ayında maaşlara ne kadar zam yapılacağını merak ediyor. Enflasyon tahminlerine göre emekli maaşı için rakam verildi. İşte detaylar...

Milyonlarca emekli, emekli maaşlarına ne kadar zam geleceğini araştırıyor. TÜİK'in ocak, şubat ve mart ayı enflasyon verilerini açıklamasının ardından 3 aylık zam oranı netleşti. Emekli maaşına yapılacak zammın netleşmesi için nisan, mayıs ve haziran ayı enflasyon verilerinin açıklanması bekleniyor. Peki, tahminlere göre emekli maaşı ne kadar olacak? İşte detaylar...

Sosyal Güvenlik Müşaviri Emin Yılmaz, Milliyet gazetesine verdiği röportajda emekli maaşı için tahminini açıkladı. Yılmaz, "2024 yılı altı aylık enflasyon rakamının yüzde 24 seviyesinde gerçekleşeceği kanaatindeyim. Enflasyon tahminine göre emeklilere yüzde 24 civarında bir zam yapılacaktır" dedi.

En düşük emekli maaşı için de tahminlerini açıklayan Yılmaz, "Emekli maaşları ile ilgili taban aylık uygulaması en son 7.500 TL’den 10.000 TL’ye çıkarılmıştı. Ben en düşük emekli maaşının 10 bin TL’den 12 bin 500 ile 15 bin TL arasında bir seviyeye yükseleceğini düşünüyorum" diye konuştu.

maas-ic.jpg

3 AYLIK ZAM ORANI BELLİ OLDU

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), son olarak Mart ayına ilişkin enflasyon verilerini açıklamıştı. Memur ve emekli zammında belirleyici olacak ocak, şubat ve mart aylarını kapsayan 3 aylık enflasyon farkı netleşti.

Buna göre enflasyon ocak ayında yüzde 6,70, şubat ayında yüzde 4,53 ve mart ayında yüzde 3,16 olarak açıklandı. Böylece memur ve emeklilerin alacağı zam oranı şimdiden yüzde 15,05 oldu.

Net zam oranı nisan, mayıs ve haziran aylarına ilişkin enflasyon verilerinin açıklanmasıyla belli olacak.

 İnternet Editörü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.