Emekli ve memur maaşı ne kadar olacak? İşte masadaki zam oranı

Emekli ve memur maaşı ne kadar olacak? İşte masadaki zam oranı

Memur ve emeklilerin merakla beklediği zam oranları 3 Temmuz'da netleşecek. TÜİK'in haziran ayı enflasyon rakamlarını açıklamasıyla birlikte, enflasyon farkı ve refah payı belli olacak.

Tahminlere göre SSK ve Bağkur emeklileri için ilk 5 aylık enflasyon farkı yüzde 22,72, memur ve memur emeklileri için ise yüzde 17,38 olarak belirlendi. Öte yandan haziran ayı enflasyonu tahminleri yüzde 2,56 seviyesinde olduğu aktarıldı.

Bu durumda SSK ve Bağkur emeklileri için maaş farkı yüzde 25,86, memur ve memur emeklisi için ise yüzde 20,39 olarak gerçekleşebilir.

emekli-1.jpg

FARKLI GÖRÜŞLER VAR

Milliyet Gazetesi’nde yer alan habere göre Sosyal Güvenlik Müşaviri Emin Yılmaz, SSK ve Bağkur emeklilerine yüzde 5 ila yüzde 10 arasında bir refah payı verilebileceğini ifade etti. Memurlar için ise refah payı verilmesini beklendiğini aktardı.

emekli-2.jpg

Bazı uzmanlar da emekliler arasındaki maaş farkını kapatmak için SSK ve Bağkur emeklilerine yüzde 5, memur emeklisine ise yüzde 10 refah payı verilmesi gerektiğini savundu. Yapılan tüm analiz ve tahminlere göre en düşük emekli maaşı için ise 12 bin 500 TL veya 15 bin TL arasında bir artış bekleniyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.