Emekliler acil toplanma kararı aldı: 123 şubeden Ankara'ya gelecekler

Emekliler acil toplanma kararı aldı: 123 şubeden Ankara'ya gelecekler

Türkiye Emekliler Derneği, son açıklanan TÜFE rakamları ve buna bağlı olarak belirlenen emekli maaş artışlarına tepki göstererek acil toplanma kararı aldı. Başkan Kazım Ergün, 123 şube başkanının gelecek hafta Ankara’da bir araya geleceğini duyurdu.

Türkiye Emekliler Derneği, son açıklanan TÜFE rakamları ve buna bağlı olarak belirlenen emekli maaş artışlarına tepki göstererek acil toplanma kararı aldı. Başkan Kazım Ergün, 123 şube başkanının Ankara’da bir araya geleceğini duyurdu.

Ergün, TÜİK’in açıkladığı enflasyon verilerinin inandırıcılıktan uzak olduğunu belirterek, “TÜİK ve onun açıkladığı rakamlar, yaşanan ekonomik ve sosyal durumdan son derece uzak ve akıl dışı. Bu rakamlar, emeklilerin ve çalışanların yaşamını olumsuz yönde etkilemeye devam ediyor” dedi.

TÜFE artışlarının en düşük kök aylık olan 5 bin TL civarındaki maaşları bile 10 bin TL’ye ulaştıramadığını vurgulayan Ergün, rakamın 19 bin TL civarındaki açlık sınırının neredeyse yarısı olduğuna dikkat çekti.

1-005.jpg

VATANDAŞ AÇLIK SINIRINDA

Türkiye’de yaklaşık 13 milyon 600 bin kişinin açlık sınırının altında olduğunu belirten Ergün, “Emekliler düşük aylık gelirlerle yaşam mücadelesi veriyor. Ayrıca, Ocak ayında memur emeklilerine verilen ve artışların eşitleneceği sözü de havada kaldı. Bütün emeklilere eşit oranda bir artış yapılmalı ve üzerine seyyanen bir refah payı eklenmelidir” ifadelerini kullandı.

3-005.jpg

EMEKLİNİN PSİKOLOJİSİ BOZULDU

Emeklilerin yaşam şartlarının her geçen gün değil, neredeyse her geçen saat zorlaştığını ifade eden Ergün, emeklilerin ekonomik ve sosyal dengesinin yanı sıra psikolojisinin de bozulduğunu söyledi. Ergün, TÜRK-İŞ, HAK-İŞ ve DİSK’in ortaklaşa düzenledikleri basın açıklamasını takdirle karşıladıklarını belirterek, emeklileri temsil eden kuruluşların da bu birlikteliğe katılması gerektiğini vurguladı.

Ergün, TÜED Başkanlar Kurulu’nun tüm bu gelişmeler ışığında acilen toplanarak taleplerini belirleyeceğini ve bu taleplerin başında refah payının yer aldığını belirterek, “Başkanlar Kurulumuz taleplerini belirleyerek kamuoyuyla paylaşacaktır” dedi.

 İnternet Editörü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.