Emekliler dikkat! Kök maaş tablosunda yeni gelişme...

Emekliler dikkat! Kök maaş tablosunda yeni gelişme...

Türkiye İstatistik Kurumu, yılın üçüncü enflasyon rakamlarını açıkladı. Rakamlar, milyonlarca emeklinin merakla beklediği kök maaşlara temmuz ayında yansıyacak enflasyonu da kapsıyor. İşte detaylar...

Emeklileri yakından ilgilendiren enflasyon rakamları bu yılın üçüncüsü olarak duyuruldu. Özellikle en düşük emekli maaşı alanları doğrudan etkileyen bu rakamlar, Temmuz ayında kök maaşlarda bir artış öngörüyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kök maaşı 10 bin liranın altında olan tüm emeklilerin maaşlarının 10 bin liraya yükseltileceğini açıklamıştı ve bu karar yılbaşından itibaren en düşük emekli aylığını 10 bin liraya getirmişti.

Ancak, emeklilerin birçoğu kök maaşları 10 bin liranın altında olduğu için açıklanan enflasyon rakamlarıyla birlikte kök maaşlarda da bir artış bekleniyor.

Dün duyurulan enflasyon verileriyle birlikte, kök maaşlara üç aylık kümülatif artış oranı yüzde 15.05 olarak belirlendi. Bu orana Nisan, Mayıs ve Haziran aylarına ait aylık enflasyon rakamlarının toplamı eklenerek Temmuz ayında kök maaşların ne olacağı netleşecek.

SSK ve Bağ-Kur emeklileri için kök maaşı bulmanın farklı yöntemleri bulunmaktadır. En düşük emekli maaşı alanlar için:

SSK emeklileri, e-Devlet'e giriş yaparak arama kısmına "4A Emekli Aylığı" yazmalı ve çıkan ilk bağlantıya tıklamalıdır.

Ardından "Detay" sekmesine tıklayarak açılan pencerede, "5510 Ek 19 Miktarı" yazan yerdeki tutarı 10 bin liradan çıkarmaları gerekmektedir. Böylece kök maaşları, ek ödeme dahil olarak bulunacaktır.

Bağ-Kur emeklileri ise e-Devlet'e giriş yaparak arama kısmına "4B Emekli Aylığı" yazmalı ve çıkan ilk bağlantıya tıklamalıdır.

Ardından "4B Emekli Aylık Bilgilerinize ait barkodlu belge almak istiyorsanız tıklayın" sekmesini tıklayarak SGK'ya ait dökümü görüntülemelidir.

Sayfanın en altında, "Ek Madde 19 İntibak Fark Tutarı" yazan yerdeki rakamı 10 bin liradan çıkardıklarında kök maaşlarını ek ödemeler dahil olarak bulabileceklerdir.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.