Emekliler dikkat! Promosyon ödemeleri yarın başlıyor

Emekliler dikkat! Promosyon ödemeleri yarın başlıyor

Emeklilerin banka promosyon tutarlarında artış yapıldı. Kamu bankaları 8 bin ile 12 bin lira arasında promosyon ödeyecek. Promosyon almak için başvurular bankalardan ya da e-Devlet üzerinden yapılırken, ödemeler yarın başlayacak.

Kamu bankalarının emeklilere ödeyeceği promosyon tutarlarında artışa gidildi. Başvuru süreci devam ederken, ödemeler 28 Mart Perşembe günü başlayacak.

Promosyonlar için başvuru süreci bankalardan ya da e-Devlet üzerinden yürütülebiliyor.

Bankalar emekliye promosyon için 3 yıl taahhüt garantisi istiyor. Buna göre, daha avantajlı bir teklif olması durumunda banka değişikliği yapılabiliyor. Bu durumda cayma bedeli talep edilmiyor, anlaşma yapılan bankada kalan süre için ödenen promosyon miktarının iadesi yapılıyor.

Başvuruları kabul edilen emeklilerin promosyonları perşembe gününden itibaren hesaplarına yatırılmaya başlanacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan, kamu bankalarının emekli maaşının miktarına göre 8 bin ile 12 bin lira arası promosyon ödeyeceğini duyurmuştu.

İKİ MAAŞI OLANLAR DİKKAT!

Birden fazla emekli maaşı alanlar ise ayrı ayrı promosyon başvurusunda bulunabilecek.

Konuyu değerlendiren uzmanlar eşten dolayı dul maaşı alanların dul maaşından dolayı bir promosyon alabileceklerini kaydediyor. Öte yandan emekliyse kendi adlarına da ikinci bir promosyon verilebileceğini söylüyor.

Uygulamadan emekli, dul ve yetim maaşı alan 16 milyon kişi yararlanacak. Özel bankaların da 8 ila 12 bin lira arasında promosyon ödemesi yapması bekleniyor.

 İnternet Editörü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.