Emekliler geçinemiyor: Ek geliri olsa da olmasa da

Emekliler geçinemiyor: Ek geliri olsa da olmasa da

Yapılan araştırma; Türkiye’de emeklilerin ek geliri olsa da olmasa da geçinemediğini gösterdi. Anket sonuçlarına göre ek geliri olan her 10 emekliden 9’u ve ek geliri olmayan her 10 emekliden 7’si ise sadece emekli maaşıyla geçinemediğini aktardı.

Bir anket şirketi tarafından emeklilere “Geçinebiliyor musunuz?” ve “Yapılan zam yeterli mi?” sorusu yöneltildi. Verilen cevaplarda emekli maaşı dışında ek geliri olmayan her 10 emekliden 7’si ise sadece emekli maaşıyla hiç geçinemediğini aktarırken; emekli maaşı dışında ek geliri olan her 10 emekliden 9’u emekli zammını yetersiz bulduğunu belirterek halen geçinemediğini belirtti.

emekli222.jpg

EK GELİR OLMASI FARK ETMEDİ

Şubat ayı itibariyle Türkiye’de en düşük emekli maaşı yüzde 49,25 zamla 7 bin 500 TL’den 10 bin TL’ye çıkartılırken; emekli maaşlarına yapılan zammı ve emeklilerin geçim şartlarına yönelik araştırma gerçekleştirildi. Araştırma sonuçlarına göre; her 2 emekliden 1’i emekli maaşı dışında başka bir geliri bulunduğunu aktarırken; her 10 emekliden 9’u yapılan zammın beklediğinden az olduğunu kaydetti.

emekli-001.jpg

AÇIKÇA ORTAYA ÇIKTI

Bununla birlikte zammı yetersiz bulan ve ek geliri olan her 10 emekliden 9’u sadece emekli maaşıyla geçinemediğini söyledi. Yapılan araştırmada ek geliri olmayan her 10 emekliden 7’si de aynı şekilde sadece emekli maaşıyla geçinemediğini bildirdi.

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.