Emeklilere bir zam daha mı geliyor? Cumhurbaşkanı, Bakan'la konuyu görüştü

Emeklilere bir zam daha mı geliyor? Cumhurbaşkanı, Bakan'la konuyu görüştü

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'i AK Parti genel Merkezi'nde kabul etti. Basına kapalı görüşmede 7500 TL üzeri emekli maaşı alanların durumu görüşüldü.

En düşük emekli aylığının 7500 TL'ye yükseltilmesinin ardından, bu rakamın üzerinde maaş alanlardan "bize neden zam yok" eleştiri ve talepleri yükselmişti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Çalışma Bakanı ile basına kapalı bir görüşme yaptı. Görüşmede emekli maaşı 7500 TL üzerinde olanların durumunun görüşüldüğü ifade edildi. Bu durum, 7500 TL ve üzerinde emekli maaşı olanlara da zam yapılacağı sinyali olarak yorumlandı. Görüşmenin detayları şöyle:

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin ile görüştü. Basına kapalı görüşmede 7500 TL üzeri emekli maaşı alanların durumu görüşüldü.

7500 TL ÜZERİ MAAŞ ALANLARIN DURUMU GÖRÜŞÜLDÜ

AK Parti Genel Merkezi'ndeki görüşme basına kapalı olarak gerçekleşti. Edinilen bilgiye göre, görüşmede en düşük emekli maaşına yapılan zam sonrası maaşı 7 bin 500'ün üzerinde olanların durumunun ele alındığı belirtildi.

Görüşme sonrası Bakan Bilgin'in asgari ücrete ek bir zam olup olmayacağı konusunda ise yılbaşını işaret ettiği öğrenildi.

Basına yansıyan bilgilere göre, Çalışma Bakanı Bilgin, görüşme öncesinde basın mensuplarının "Asgari ücrete zam olacak mı?" sorusuna "Asgari ücrete zam Temmuz'da" cevabını verdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.