Emeklilere kötü haber! Yapılacak zam bu rakamı geçmeyecek

Emeklilere kötü haber! Yapılacak zam bu rakamı geçmeyecek

Emekliler heyecanla temmuz ayında yapılacak olan zammı bekliyor. Uzmanlar, milyonlarca emeklinin temmuzda "sıfır zam" tehlikesi beklediğini öne sürdü.

Zam beklentisi milyonlarca emekliyi endişe ve belirsizliğe sürükledi. Uzmanlar, 6 aylık enflasyonun yüzde 25 seviyesinde gerçekleşeceğini öne sürüyor. Bu oranın ise emekli maaş zammını belirleyeceği bildirildi.

YÜZDE 18.70 ORANINDA ZAM

Milyonlarca emekli temmuz ayında yapılacak zammı dört gözle bekliyor. Maaşların hangi oranla artacağı 6 aylık enflasyonla belirlenecek. TÜİK'in açıkladığı veriler göz önüne alındığında, emeklilere yüzde 18.70 oranında zam geleceği söyleniyor. Ancak gerçek zam haberi mayıs ve haziran ayı enflasyonu açıklandığında ortaya çıkacak. Fakat uzmanlar milyonlarca emeklinin temmuz ayında beklediği zam haberine sıfır zam olarak geleceğini söylüyor.

KÖK MAAŞI BU SEVİYENİN ALTINDA OLANLAR

6 aylık enflasyon beklentisi yüzde 25 olarak belirlendi. Temmuzda emeklilere yine kök maaş üzerinden zam yapılması halinde milyonlar hayal kırıklığına uğrayacak. Kök maaşı 8 bin 450 TL altında olan emekliler sıfır zam alacağı söylenenler arasında.

"SIFIR ZAM"

Uzmanlar Nisan ayları itibarıyla 4 aylık enflasyon farkı %18,72 olarak gerçekleştiğini, bugün itibarıyla devlet desteği olmadan sadece bu oransal rakamı kök maaşlarla çarptığımız zaman kök maaşı yaklaşık 8 bin 450 TL ve altında olanlara “SIFIR ZAM” olarak göründüğünü söylüyor. Ayrıca, beklenti anketlerine göre mayıs ve haziran aylarında gerçekleşmesi muhtemel enflasyon rakamlarını göz önünde bulundurduğumuzda 6 aylık enflasyonun azami %25 seviyesini geçmeyeceği aktarılıyor.

"MİLYONLARCA EMEKLİ"

Bu bağlamda 2023 Temmuz ayında olduğu gibi 2024/Temmuz ayında da kök maaşlar üzerinden güncelleme yapılması hâlinde kök maaşı 8.000 TL ve altında kalan milyonlarca emeklinin sıfır zamla karşı karşıya kalarak yine 10.000 TL maaş almaya devam etmesi bahse konu olacağı öne sürülüyor. Ancak temmuz zammı yine kök maaşa göre yapılırsa, kök maaşı 8 bin 450 TL altında olan emekliler sıfır zam alacağı konuşulanlar arasında.

 İnternet Editörü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.