Emeklilikte yaşa takılanlar dikkat! 2018'de erken emeklilik var mı?

Emeklilikte yaşa takılanlar dikkat! 2018'de erken emeklilik var mı?

Binlerce kişinin merakla beklediği erken emeklilik için son dakika gelişmeleri gelmeye devam ediyor. Peki 2018 yılı itibariyle erken emeklilik gelecek mi? EYT mağdurlu yeni yılda sevindirici haberi alacak mı? İşte detaylar

Yeni yıla az bir zaman kala EYT mağdurları gözünü erken emeklilik haberlerine çevirdi. Peki 2018 yılı itibariyle erken emeklilik gelecek mi? Aylardır sorunun çözülmesini bekleyenler erken emekilik ile ilgili son dakika gelişmeleri merak ediyor. İşte erken emekililk ile ilgili son detaylar

2018 YILINDA ERKEN EMEKLİLİK GELİYOR MU?

2018 yılı itibariyle erken emeklilik ile ilgili henüz resmi bir giriş bulunmamaktadır. Erken emeklilik ile ilgili son gelişmeleri haberimizinde takip edebilirsiniz.

Çalışma hayatının en merak edilen konulardan biri erken emekli olmak. Günümüze 65 yaşına kadar çıkan emeklilik yaşında herkes erken emekli koşullarını merak ediyor. Peki kimler erken emekli olabilir erken emekli olmak için ne yapmak gerekiyor? Yıllardır çözüm bekleyen emeklilikte yaşa takılanların sorunu tekrar gündeme geldi. MHP İstanbul milletvekili Arzu Erdem katıldığı televizyon programında EYT sorunun çözülmesi gereken büyük bir sorun olduğunu belirtti.  MHP İstanbul Milletvekili Arzu Erdem geçtiğimiz günlerde bir TV programına katıldı ve emeklilikte yaşa takılan vatandaşların son durumu hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Burada 10 yıllık prim ile birlikte sigortalı olunan tarihten bugüne 15 yıl geçmesi gerekiyor. Bu sistem özellikle kadın sigortalılar için emeklilik imkânı sunuyor. Üstelik bu primleri çalışarak doldurmak da şart değil. Borçlanma imkânı da var. Yıllardır çözüm bekleyen emeklilikte yaşa takılanların sorunu tekrar gündeme geldi. MHP İstanbul milletvekili Arzu Erdem katıldığı televizyon programında EYT sorunun çözülmesi gerektiğini söyledi.

eyt-magduru.jpg

ERKEN EMEKLİLİK ŞARTLARI NELER?

Sosyal Güvenlik Kurumu bünyesinde sigortalı olarak çalışan tüm vatandaşların emekli olabilmesi için belirli miktarlarda prim ödemesi yapmak zorundadırlar. Erken emeklilikten önce normal emeklilik için prim ödeme işlemi dışında gerekli görülen yaş sınırını tamamlamış olmaları ve belirli bir süre hizmet süresi geçirmeleri yeterlidir. Bunlara bakıldığında erken emekli olmak için yine şartların oluşması gerekmektedir. Fakat yaş sınırına ulaşma şartı diğer tüm şartlar tamamlandığı taktirde aranmamaktadır.

EMEKLİ MAAŞLARINA NE KADAR ZAM GELECEK?

Eylül ayı enflasyon verilerinin açıklanmasıyla, 3 formül ortaya çıktı. Posta'nın haberine göre Türkiye İstatistik Kurumu verilerine göre; Temmuz-Eylül dönemi enflasyonu yüzde 1.32 olarak gerçekleşti. Uzmanlar, bu rakamlar doğrultusunda 2017'nin ikinci yarısındaki enflasyonun, yani SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin zam oranının yüzde 3 ya da yüzde 3.5 seviyesinde gerçekleşebileceğini belirtiyor. Eylül'de yıllık enflasyon ise yüzde 11.2 olarak gerçekleşti. 2017 yılı enflasyonunun da bu seviyede gerçekleşmesi halinde, yılın ikinci 6 aylık dönemindeki enflasyon yüzde 5.01 çıkacak. Bu durumda da SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin zam oranı yüzde 5.01 olacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.