Emeklilikte yeni sistem! Yüzde 30 kazanç sağlıyor

Emeklilikte yeni sistem! Yüzde 30 kazanç sağlıyor

Bireysel emeklilik sistemi de son yıllarda robot teknolojilerine hızla adapte olan sektörlerin başında geliyor. BES’teki birikimlerini yönetmekte zorluk çekenlerin imdadına robotlar yetişirken, diğer taraftan yüzde 30 kazanç sağlıyor.

Emeklilik fonlarını artık robotlar belirleyip, yönetiyor. Robotların yönettiği fonların getirisi enflasyonun 30 puan üzerinde oldu. Dolayısıyla katılımcılar fonlarından kazanç sağlamak için yapay zekayı kullanarak robotlar aracılığıyla işlem yapıyor.

TASARRUF İÇİN ROBOTLAR DEVREDE

Bireysel emeklilik sisteminde teknolojinin gücü kendini gösteriyor. Son dönemde yapılan araştırmalar, robotların bireysel emeklilik fonlarında etkileyici bir performans gösterdiğini ortaya koyuyor. Robotlar, yatırımcılara yüzde 30'luk bir kazanç sağlayarak, gelecekleri için güvenli bir emeklilik planı oluşturmalarına yardımcı oluyor.

VERİMLİ YATIRIM SAĞLIYOR

Geleneksel emeklilik fonlarında manuel olarak yapılan yatırım işlemleri, robotlarla otomatik hale getiriliyor. Bu sayede, piyasadaki değişimlere hızlı bir şekilde tepki verilerek daha verimli yatırım kararları alınıyor. Robotlar, büyük veri analitiği ve yapay zeka teknolojilerini kullanarak, karmaşık piyasa koşullarını anlamak ve optimize etmek için tasarlanıyor. Bireysel emeklilik, sistemlerinde robotlar, yatırımcılara çeşitli avantajlar sunuyor. Bunlar arasında düşük işlem maliyetleri, duygusal karar alma etkisinin ortadan kalkması ve sürekli izleme ve otomatik dengeleme gibi özellikler bulunuyor. Böylece, yatırımcılar daha güvenli bir emeklilik geleceği için daha sağlam bir temel oluşturma fırsatı yakalıyor. Bugün, 800 milyar TL’ye yakın emeklilik fonlarının 60 milyar TL’sini robotlar yönetiyor ve yaklaşık 500 bine yakın BES katılımcısı tasarruflarının yönetimini robotlara devretmiş durumda.

SİSTEM NASIL İŞLİYOR?

Bireysel emeklilik sistemi kişilerin tasarruflarının orta ve uzun vadeli değerlendirilmesi amacıyla kurulmuş bir sistem. Ancak burada doğru fon seçimi ve değişen piyasa ortamına bağlı olarak fon içeriklerinin değiştirilmesi getiriler üzerinde belirleyici oluyor. Bu nedenle sektörde robot fon yönetimi ve danışmanlık hizmetleri çok ön plana çıkmaya başladı. Tasarruflarınızı değerlendirecek fonların içeriğinde neler olduğunu bilmiyorsanız, finans konusunda bilginiz yoksa ya da bilginiz sadece mevduat faizi ile sınırlıysa, fonları ve getirileri sürekli takip edip, piyasa şartlarına göre değiştirmek istemiyorsanız, fonların yönetimini robota devrederek süreci başlatılmış oluyor.

 İnternet Editörü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.