Emekliye müjde: Nakdi yardım verilecek

Emekliye müjde: Nakdi yardım verilecek

31 Mart seçimlerinin ardından hükümet, emeklilerin refah seviyesini yükseltmek için harekete geçti. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının yaptığı çalışmaya göre, emeklilere nakdi yardım verilecek. Peki, kimler yardımdan faydalanacak? İşte detaylar...

31 Mart yerel seçimlerinde sonucu sandığa gitmeyen milyonlarca emekli belirledi. Seçim sürecinin tamamlanmasıyla birlikte hükümet, emeklilerin refah seviyesini yükseltmek için çalışmalara başladı. Yaklaşık 17 milyon emeklinin 3 milyonu asgari ücretten düşük aylık alıyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yürütülen çalışmayla bu 3 milyona bölgesel destek verilmesi planlanıyor. İşte detaylar...

emekli-ayligi.jpg

EMEKLİLERE NAKDİ DESTEK

Bakanlığın yaptığı çalışmaya göre destekten en düşük emekli maaşını alan vatandaşlar yararlanacak. Düzenleme kapsamında emeklilere nakdi olarak doğalgaz, yakıt, elektrik, su ve gıda yardımı yapılması planlanıyor. Ayrıca büyükşehirlerde yaşayan emeklilere de kira yardımı verilmesi gündemde.

emekli-maasi.jpg

DESTEK ALMAK İÇİN ŞARTLAR

Düzenlemeden yararlanmak isteyen emekliler için şartlar netleşmeye başladı. Buna göre, emekli aylığı dışında bir geliri olmayan, 10 bin TL'nin üzerinde kazancı olmayan ve kirada oturan emekliler destek alabilecek. Emeklilere verilecek bu destekler için bütçenin Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının sosyal yardımlar fonundan sağlanması planlanıyor.

emekli.jpg

"EMEKLİ KART" GÜNDEMDE

Üzerinde çalışılan bir diğer konu ise "Emekli Kart." En düşük emekli aylığıyla geçinen vatandaşlara temel ihtiyaçlarını karşılayabilmeleri için "Emekli Kart" verileceği belirtiliyor. Emeklilerin, hükümetin protokol yapacağı marketlerde bu kartı kullanarak alışveriş yapabileceği ifade ediliyor.

maas.jpg

15-20 GÜN İÇİNDE AÇIKLANACAK

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, AK Parti'nin TBMM'deki grup toplantısı öncesinde gazetecilere açıklamalarda bulundu. Işıkhan, emeklilere verilecek desteklerin 15-20 gün içinde lansman ile açıklanacağını söyledi.

destek.jpg

TEMMUZ'DA MAAŞLARA NE KADAR ZAM GELECEK?

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Ocak, Şubat ve Mart ayı enflasyonlarını açıkladı. Buna göre 3 aylık enflasyon yüzde 15,06 oldu. Milyonlarca emeklinin ne kadar zam alacağı, Nisan, Mayıs ve Haziran ayı enflasyonlarının açıklanmasıyla belli olacak.

Emekli maaşlarına yapılacak zammın yüzde 24-25 seviyelerinde olması bekleniyor. En düşük emekli maaşının ise 12 bin 500 ile 15 bin lira arasında.

 İnternet Editörü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.