"Adil ve yaşanabilir bir dünya diliyorum"

"Adil ve yaşanabilir bir dünya diliyorum"

Emine Erdoğan BM Genel Kurulu'nda hitap etti.

Emine Erdoğan BM Genel Kurulu'nda hitap ediyor. Emine Erdoğan, Dünya Sıfır Atık Günü hakkında açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan ve Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, dünyada ilk kez kutlanan 30 Mart Dünya Sıfır Atık Günü vesilesiyle paylaşımda bulundu. Emine Erdoğan, "Ortak evimiz dünya için ektiğimiz Sıfır Atık tohumunun meyvesi olan bu önemli tarihin ilanı, iklim değişikliği meselesindeki ortak hassasiyetin bir göstergesidir." ifadelerini kullandı. Bakan Kurum ise "30 Mart Uluslararası Sıfır Atık Günü vesilesiyle büyük çabalarla, el birliğiyle Saygıdeğer Emine Erdoğan himayelerinde çok güzel bir noktaya getirdiğimiz Sıfır Atık Hareketini dünyanın dört bir yanında yaygınlaştırıyoruz" mesajını paylaştı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, dünyada ilk kez kutlanan 30 Mart Dünya Sıfır Atık Günü nedeniyle paylaşımda bulundu.

Emine Erdoğan'ın sosyal medyadan yaptığı paylaşım şu şekilde; Ülkemizin girişimleriyle BM'de ilan edilen 30 Mart #DünyaSıfırAtıkGünü ilk kez tüm dünya ülkelerinde kutlanıyor. Ortak evimiz dünya için ektiğimiz Sıfır Atık tohumunun meyvesi olan bu önemli tarihin ilanı, iklim değişikliği meselesindeki ortak hassasiyetin bir göstergesidir.

30 Mart'ın insanlığın geleceği için güzel günlerin başlangıcı olacağına yürekten inanıyor, herkes için adil ve yaşanabilir bir dünya diliyorum.

"DÜNYANIN DÖRT BİR YANINDA YAYGINLAŞTIRIYORUZ"

İsrafın önlenmesini, kaynakların daha verimli kullanılmasını, atık oluşum sebeplerinin gözden geçirilerek atık oluşumunun engellenmesi veya minimize edilmesi, atığın oluşması durumunda ise kaynağında ayrı toplanması ve geri kazanımının sağlanmasını kapsayan atık yönetim felsefesi olarak tanımlanan sıfır atık hedefine ilişkin Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum da açıklamalarda bulundu.

Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.