Emniyet mensubuyum diyen dolandırıcı yakalandı

Emniyet mensubuyum diyen dolandırıcı yakalandı

Çankırı’da telefonla aradığı kişiye kendisini emniyet mensubu olarak tanıtan şüpheli, 1 milyon TL değerinde dolandırıcılık yaptı.

Kendisini emniyet mensubu olarak tanıtan bir şüpheli, telefonla aradığı kişiyi 1 milyon TL dolandırdı. Olay Çankırı’da meydana geldi.

Çankırı'da yaşayan bir kişiye, kendisini telefonla arayıp polis olarak tanıtan dolandırıcı tarafından, isminin FETÖ'ye karıştığı bahanesiyle korkutularak banka hesabına para yatırmasını söyledi. Bunun üzerine bu kişi, verilen hesap numarasına 440 bin lira gönderdi. Daha sonra evine gidilen dolandırılan kişiden ziynet eşyaları da alındı.

ANKARA’DA İKAMET ETTİĞİ ORTAYA ÇIKTI

Kendisini polis olarak tanıtan kişiye yaklaşık 1 milyon lira para ve ziynet eşyası veren kişi, bir süre sonra dolandırıldığını anlayarak polise olayı bildirdi. Şikayet üzerine İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Dolandırıcılık Büro Amirliği ekiplerince yapılan kamera ve çevre araştırması sonucu kimliği belirlenen şüphelinin Ankara'da ikamet ettiği ortaya çıktı.

Çankırı Asayiş Şube Müdürlüğü Dolandırıcılık Büro Amirliği ile Ankara Etimesgut İlçe Emniyet Amirliği ekiplerince Etimesgut'taki adresinde yakalanan şüpheli, Çankırı'ya ulaştırdı. Emniyetteki ifadesinde suçunu itiraf eden şüpheli, sevk edildiği adliyede çıkarıldığı hakimlik tarafından tutuklandı.
Emniyetten yapılan açıklamada, olayla ilgisi olduğu değerlendirilen ve kimlikleri tespit edilen diğer şüphelilerin yakalanması için ülke genelinde çalışma başlatıldığı açıklandı.

www.gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.