Emniyet Müdürü Alp Aslan kimdir? Alp Aslan nereli ve kaç yaşındadır?

Emniyet Müdürü Alp Aslan kimdir? Alp Aslan nereli ve kaç yaşındadır?

Alp Aslan’ın hayatı ve biyografisi merak ediliyor. Peki, Alp Aslan kimdir? Kaç yaşında, nereli, mesleği ne? İşte detaylar...

Alp Aslan kimdir? Alp Aslan nereli ve kaç yaşındadır? Sorularının cevabı merak ediliyor. Alp Aslan’ın kim olduğu merak ediliyor. Arama motorlarında Alp Aslan kimdir? Alp Aslan kaç yaşında, nereli, mesleği ne? Sorgulamaları yapılıyor. Alp Aslan’ın biyografisini haberimizde derledik...

Alp Aslan Kimdir?

Suç örgütü kurmak iddiasıyla dün tutuklanan Ayhan Bora Kaplan'ın Emniyet ile yakın ilişkileri sorgu tutanağına yansıdı. Kaplan, bir polis şefinin kendisinden 250 bin Dolar istediğini iddia etti.

Kaplan'ın suçladığı Alp Aslan, uzun yıllar Ankara Emniyeti'nde yöneticilik yaptı. 15 Temmuz darbe girişiminin ardından Adil Öksüz'ün serbest bırakılmasında ihmali olduğu iddiasıyla yargılanan Aslan, dava sonunda beraat etti. Özellikle eski İçişleri Bakanı Süleyman Soylu döneminde yükselen Aslan, önce Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürü, ardından ise Organize ve Mali Suçlar'dan sorumlu Ankara Emniyet Müdür Yardımcısı olarak atandı. Aslan, bu yıl birinci sınıf Emniyet Müdürü oldu ve Ali Yerlikaya'nın İçişleri Bakanlığı'na atanmasının ardından polis başmüfettiş olarak merkeze çekildi.

Aslan'ın adı ayrıca, yer altı dünyasının önde gelen isimlerinden Kürt Ahmet lakaplı Ahmet Turgut'un oğlu Şahin Turgut'un Ankara'da bir restoranda polisler tarafından darp edilmesi ve şikâyetinin geri çektirilmesi olayında da geçti. Talimatın Aslan'dan geldiği savunulurken, bu olayda kamera görüntülerinin polisler tarafından yok edildiği iddia ediliyordu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.