Emniyet tam teçhizat: Siber suçlulara göz açtırılmıyor

Emniyet tam teçhizat: Siber suçlulara göz açtırılmıyor

Türkiye genelinde Sibergöz operasyonları devam ederken, bilişim uzmanları yaşananları yakından takip ediyor. Gazetemize konuşan Siber Güvenlik Teşkilatı Derneği Başkanı İbrahim Pehlivan, “Emniyetteki bilişim ekipleri tam teçhizat görev başında” dedi.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, bilişim sistemlerinin kullanılmasıyla gerçekleştirilen nitelikli dolandırıcılık suçuna yönelik 15 ilde eş zamanlı olarak düzenlenen "Sibergöz-9" operasyonları kapsamında toplam 37 şüphelinin yakalandığını duyurdu.

1-001.jpg

OPERASYONLAR DEVAM EDECEK

Bakan Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, nitelikli dolandırıcılık ve suç işlemek amacıyla örgüt kurma ve örgüte üye olma suçlarına yönelik operasyonların kararlılıkla devam ettiğini belirtti.

Dolandırıcıların 49 müştekiden haksız kazanç elde ettiğini ve toplamda 70 milyon liralık hesap hareketliliği olduğunu aktaran İçişleri Bakanı, yasa dışı bahisçilere yönelik operasyonların kararlılıkla devam edeceğini vurguladı.

2-001.jpg

EMNİYET YAPILANDI

Konuya ilişkin gazeteilksayfa.com’a özel açıklamalarda bulunan Siber Güvenlik Teşkilatı Derneği İbrahim Pehlivan, Emniyet içerisindeki siber oluşumların iyi seviyeye geldiğini söyledi.

asdfa.jpg

Pehlivan şöyle konuştu:

“Teşkilatta son 10 yıldır iyi bir yapılanmaya gidildi. Nereye hamle yapılacak, neresi gözlenecek çok iyi biliniyor. Yatırım yapmadan, belirli cihazları almadan, mevcut personele eğitim vermeden bu operasyonlar yapılamaz. Bunlar kapsamlı bir devlet çalışmasının ürünüdür”

3-001.jpg

SİBER FARKINDALIK EĞİTİMİ

Bir kumar tutkununun, bağımlılığına karşı koyma şansının yok denecek kadar az olduğunu kaydeden Pehlivan, kısa ve uzun vadede hayata geçirilecek çalışmalar ile bu durumun sınırlanabileceğini söyledi.
Eğitim sisteminde siber farkındalık dersine ihtiyaç duyulduğunu aktaran Pehlivan, “Yaşayan her ferdin topluma karşı sorumluluğu var. Bazılarımız sorumluluklarımıza uygun davranmayıp yanlış işlerin peşinden gidiyoruz. Suçu sabit olan kimseleri gözaltına alıp serbest bırakmamak lazım. Devamının gelmemesi için caydırıcı cezalara ihtiyaç var. Kamunun faaliyetleri iyi gidiyor ancak bana göre cezaların artırılması gerekir” diyerek sözlerini noktaladı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.