En başarılı belediye başkanları belli oldu: Mamak ve Kahramankazan ödülle döndü
Kent & Başkan Dergisi'nin her yıl düzenlediği Türkiye'nin en başarılı belediye başkanı ödülleri sahiplerini Kayseri’de buldu. Ankara’da, Mamak Belediye Başkanı Murat Köse ve Kahramankazan Belediye Başkanı Serhat Oğuz ödüle layık görüldü.
Düzenlenen çevrimiçi ankete, belediye başkanlarının yönettiği şehirlerde yaşayan vatandaşlar oy verdi. Verilen oylar sonucunda ödüle layık görülen belediye başkanları ve Türk Belediyeciliği ’nin gelişmesi için çalışan önemli isimler, ‘Kent & Başkan 2023 Ödül Töreni programında Kayseri’de bir araya geldi. Belediye başkanları ödüllerini TİGAD Genel Başkanı Okan Geçgel’in elinden aldı. Ödülü Mamak Belediye başkanı Murat Köse’yi temsilen programa katılan Başkan Yardımcısı Mehmet Düğmeci aldı.
KAHRAMANKAZAN ÖDÜLLE DÖNDÜ
Türkiye’nin en iyi belediye başkanlarının seçildiği anket sonucunda Kahramankazan Belediye Başkanı Serhat Oğuz ödüle layık görüldü. Başkan Serhat Oğuz’un adına ödülü almaya gelen Kahramankazan Belediye Başkan Yardımcısı Mahmut Uzun konuyla alakalı gazetemize konuştu. Uzun, ‘‘Yılın ödülünü Kazan Belediye Başkanımız Serhat Oğuz adına almaya geldik. Büyük bir gurur ve heyecanla belediye başkanımızın almış olduğu ödülü teslim aldım. Hem genç hem çalışkan bir belediye başkanımız var. Belediye başkanımız göreve geldiği günden beri durmadan çalıştı. Ben birkaç tane örnek vererek bunları anlatayım. Göreve geldiğinde biz beton santrali kurduk. Kazan'da bir tane beton santralimiz var. Buranın yıllık cirosu 355 bin TL. Bunun yanında bin tane öğrenciye burs veriyoruz. Kahramanmaraş depremlerinde ilk ekibi de biz gönderdik. Yine deprem bölgesinden 5 bin aileye Kahramankazan'da baktık. Onlara yardımcı olduk. Başta söylediğim gibi gurur verici.
OKAN GEÇGEL’DEN DEĞERLENDİRME
Etkinliğin baş mimarlarından Kent ve Başkan Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Okan Geçgel, programı gazetemize değerlendirdi. Geçgel, ‘‘Kent ve Başkan Dergisi olarak dördüncü ödül törenini düzenledik. Etkinliğimizi her sene değişik illerimizde yapıyoruz. Bu sene de Kayseri'de ödüllerimizi takdim ettik. Öncelikle ödülü alan tüm başkanlarımızı tebrik ediyoruz. Başkanlarımız Türkiye'nin dört bir yanında yaklaşık bin 300 küsur belediyenin tamamı oylamaya dâhil edildi. Bunların içerisinde 78'i bugün burada ödüllerini aldılar. Hepinize tüm basın mensubu arkadaşlarıma da katılmalarından dolayı çok teşekkür ediyorum. İnşallah ödül törenlerimiz böyle katlanarak devam edecek. Daha güzel organizasyonlar yapmayı ümit ediyoruz’’ şeklinde konuştu.
Belediye Başkanları ödül taktimi ve yemek organizasyonunun ardından program sona erdi.
Mikail Karaman / gazeteilksayfa.com
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.