En Çok "Tatil" Aradık

En Çok "Tatil" Aradık

Başkent'i etkisine alan kar yağışı nedeniyle cuma günü de tatil beklentisinin oluşması öğrenci ve velileri hareketlendirdi. Google'da en çok aranan kelime "Ankara kar tatili" oldu.

OSMAN AKDOĞAN/ HABERVAKTİM-

Başkent Ankara’yı etkisine alan kar yağışı nedeniyle okullar Ankara Valiliği tarafından okullar Perşembe ve Cuma günü olmak üzere iki gün tatil edildi. Ancak kar tatiliyle ilgili perşembe gecesi ilginç bir olay yaşandı. Perşembe gecesi kar yağışının etkisini göstermesi ile öğrenci ve velilerde kar tatili beklentisi oluştu. Ulusal kanallar ve haber sitelerinde akşam saatlerinde Ankara'da Valilik kararıyla okulların bir gün daha tatil edildiği son dakika anonsu ile duyuruldu. Milli Eğitim Bakanlığı'nın resmi twiter adresinden de okulların tatil ilan edildiği açıklandı.

GOOGLE'DA EN ÇOK "TATİL" ARANDI

Ankara Valiliği ise medyada ve sosyal uygulamalarda çıkan "tatil" haberlerini yalanladı. Vali Ercan Topaca'nın konu hakkında resmi bir açıklamasının olmadığı duyuruldu. Aşırı yoğunluktan dolayı Ankara Valiliğinin sitesine saatlerce erişim sağlanamadı. Bunun üzerine kısa süreli bir kafa karışıklığı yaşandı. Vatandaşlar bunun üzerine arama motorlarından, Ankara'da okulların tatil olup olmadığına dair bilgilere ulaşmaya çalıştı. Bu yaşanan karışıklığın ardından Google'da dün gece en çok aranan kelimeler, "Ankara kar tatili, Ankara Valiliği, Ankara hava durumu" kelimeleri arandı.

VALİ GECE GEÇ SAATLERDE OKULLARI TATİL ETTİ

Tüm yaşananların ardından Ankara Valisi Ercan Topaca gece saatlerinde okulların 30 Aralık Cuma günü için okulların tatil edildiğini duyurdu.

Ankara Valiliğinden ise şu açıklama yapıldı: "Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nce, Ankara ilimiz genelinde 29 Aralık Perşembe günü akşam saatlerinden sonra tekrar başlayacak kar yağışının yarın sabah saatlerine kadar aralıklarla devam edeceği, kar yağışı neticesinde de bu gece ve yarın sabah saatlerinde buzlanma ve don olayı nedeniyle ulaşımda aksamalar yaşanabileceği değerlendirilmektedir. Bu değerlendirmeler ışığında, yaşanabilecek olumsuzlukların en aza indirilmesi amacıyla, ilimiz genelindeki resmi ve özel eğitim kurumlarında 30.12.2016 Cuma günü de eğitim ve öğretime ara verilmiştir. Kamuda görevli hamile ve engelli çalışanlar da bu tarihte idari izinli sayılacaktır."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.