En düşük emekli maaşı için rakam verildi

En düşük emekli maaşı için rakam verildi

Milyonlarca emeklinin 3 aylık zam oranı belli oldu. Nisan, Mayıs ve Haziran enflasyonlarının ardından emeklilerin maaşına yapılacak zam netleşecek. Milyonlar şimdi en düşük emekli aylığının ne kadar olacağını merak ediyor. İşte detaylar...

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), mart ayı enflasyon verilerini açıkladı. Buna göre enflasyon mart ayında yüzde 3.16 oldu. Emeklilerin 3 aylık zam oranı netleşti. Gözler, Nisan, Mayıs ve Haziran ayında açıklanacak enflasyon rakamlarına çevrildi. Peki, emekli maaşlarına Temmuz'da ne kadar zam yapılacak? En düşük emekli maaşı kaç lira olacak? İşte detaylar...

Ekonomist Muhammet Bayram, Milliyet gazetesine yaptığı açıklamada en düşük emekli maaşı için rakam verdi. Bayram, şu ifadeleri kullandı:

"Emekli ve memur maaşlarını belirleyecek olan 3 aylık enflasyon rakamları belli oldu. 3 ay için emekliler şu anda yüzde 15’lik bir artışı hak etti. Ocak ayında yüzde 6.7’ydi, şubat ayında yüzde 4.53’tü, martta yüzde 3.16 olarak açıklanmasının ardından 3 aylık enflasyon yüzde 15 oldu.

para.jpg

6 AYLIK ENFLASYON TAHMİNİ

6 aylık enflasyon tahminimiz yüzde 20 ile yüzde 25 arasında. Enflasyon yüzde 25 olarak açıklansa dahi ben emeklilere refah payı artışının mutlak suretle yapılacağını düşünüyorum.

EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI NE KADAR OLACAK?

En düşük emekli maaşı şu anda 10 bin TL seviyesinde. Asgari ücretle en düşük emekli maaşı arasında makas açıldı. En az bu seviyeye 17 bin TL'ye çıkarılması gerektiğini düşünüyorum."

 İnternet Editörü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum