Ender görülen hastalıklara yeni yöntem: Tarama ağı genişletilmeli

Ender görülen hastalıklara yeni yöntem: Tarama ağı genişletilmeli

Nadir görülen ve sonunda ciddi sorunlar ortaya koyabilen hastalıklara karşı uzmanlardan bir öneri geldi. Uzmanlar nadir hastalıkları yenme konusunda Dünyada olduğu gibi Türkiye’de de tarama ağının genişletilmesi gerektiği söylendi.

AA’da yer alan habere göre ender görülen hastalıklarda Türkiye’nin dünyada yaşanan gelişmeleri takip edip ona paralel çalışması gerektiği uzmanlar tarafından söyleniyor. Bu sayede ender görülen rahatsızlıklarla baş etmenin daha kolay olacağı açıklanıyor.

HIZLI ÇÖZÜM YOLLARI BULUNUYOR

Yapılan bu taramaların genişletilmesiyle birlikte özellikle hamilelik evresinde olan insanların rahatsızlıklarını erken tespit edileceğini söyleyen Avrupa Tıp Uzmanları Birliği Nadir ve Tanısız Hastalıklar Komisyonu Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Serdar Ceylaner, Yapılan bu erken tespitin akabinde daha hızlı çözüm yollarının da bulunabileceğini açıkladı.

SOSYAL SORUNLAR ÇIKIYOR

Yapılan incelemelerin ardından çıkan sonuçta dünyada her 10 kişiden 1’inde rastlanan nadir hastalıklar ciddi boyutlar doğurabiliyor. Bu rahatsızlıklarla birlikte kişi sosyal ve ekonomik anlamda ciddi yaralar alabiliyor. Ceylaner konu ile ilgili tarama ağının genişletilip her 10 kişiden 1’inde görülen bu hastalıklara çözüm bulunabileceğini söyledi.

Haber Merkezi/ www.gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.