Engelli babadan yardım ve iş talebi

Engelli babadan yardım ve iş talebi

Seyranbağları’nda kirada oturan Metin Ateş adlı vatandaş, engelli kontenjanından alındığı işten verimsiz olduğu için çıkarıldığını, eşinin hasta, oğlunun da yüzde 98 özrü bulunduğunu, geceleri üzerlerine örtecek yorganları dahi olmadığını belirtti.

Çankaya sınırları içinde bulunun Seyranbağları Mahallesi’nde ikamet eden Metin Ateş adlı bir vatandaş, yürek burkan iddialarda bulunup, hayırseverlerden yardım ve iş istedi. 
Engelli kontenjanından alındığı işten verimsiz olduğu gerekçesiyle çıkarıldığını, eşinin hasta, 13 yaşındaki oğlunun da yüzde 98 özrü bulunduğunu, evlerinin kira olduğunu söyleyen baba Metin Ateş, şöyle konuştu: “Devlet oğluma ayda 1027 TL evde bakım parası veriyor. Benim de 3 aydan 3 aya aldığım 1200 TL engelli maaşım var. Aylık gelirimiz 1427 TL’nin yarısı kiraya ancak yetiyor. Ayrıca engelli oğlumu sevk edildiği İstanbul’daki hastaneye götürüp getirmem gerekiyor. Kış geliyor, doğalgazımız yok, geceleri üzerimize perdeleri serip yatıyoruz. Yetkililerden, hayırseverlerden iş ve yardım bekliyoruz…”

“ENGELLİ KONTENJANINDAN GİRMİŞTİM ÇIKARDILAR”

Baba Metin Ateş yüzde 72 engelli olduğunu, bu yüzden çalışamadığını, iş bulamadığını, engelli kontenjanından alındığı işten de “verimsiz olduğu” gerekçesiyle çıkarıldığını iddia ederek, “Kurumsal bir markette çalışıyordum. Oraya engelli kadrosundan girmiştim. Uzun süre çalıştım fakat daha sonra kovdular ve mahkemelik olduk. Ben engelliyim benim yapabileceğim işler bellidir. Ağır işler yapamıyorum. Ben kendime aileme bakmak için bir iş istiyorum” dedi.

OĞLU DA YÜZDE 98 ÖZÜRLÜ

Ateş ailesinin 13 yaşındaki oğlunun yüzde 98 engeli bulunuyor. Baba Ateş oğlunun durumuyla ilgili şunları söyledi: “Oğlum 13 yaşında ve ağır engelli. Hafif düzeyde zekâ geriliği, otizmi, bedensel yetersizliği ve epilepsi, çölyak, akdeniz anemisi gibi süregelen hastalıkları var. Bu hastalıklarından dolayı Ankara’dan İstanbul’a sevk ettiler. Yaklaşık ayda bir İstanbul’da ki Mazhar Osman Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi’ne götürmek zorundayız. Biz maddi sıkıntı yaşadığımız için her zaman götüremiyoruz. Çocuğumuzun tedavisi yarım kalıyor. Götürdüğümüz zaman ise orada kalacak yerimiz yok ve sokakta yatmak zorunda kalıyoruz. Çölyak diyeti uyguladığımız için ise bazı ihtiyaçları oluyor ve onları karşılayamıyoruz.” 

“DEVLET YARDIMINI YETİŞTİREMİYORUM”

Aileye devletin böyle bir durum karşısında en azından oğluna maaş bağlamış olması gerektiğini söyledik. Baba Ateş, yüzde 98 özürlü oğlunu düzenli olarak İstanbul’da bir hastaneye götürüp getirdiğini, devletin ödediği aylık 1027 TL evde bakım maaşının oğlunun kendi masraflarını bile karşılamadığını savundu. 
Ateş, “Aylık 1027 lira gibi bir gelirimiz var. Devlet çocuğumuz için evde bakım parası veriyor. Ama ihtiyaçlarını karşılamaya yetmiyor. Oturduğumuz ev kira. Kira parası, elektrik su giderleri gibi ihtiyaçları karşılayamıyoruz. Bir de bizim ilaçlarımız var onları da almakta güçlük çekiyoruz. Eşim ise yeni ameliyat oldu ve sağ böbreği alındı. O da rahatsız olduğundan bize destek sağlayamıyor. Bir de bana 3 ayda bir engelli maaşı (1200 TL) veriliyor. Ama ihtiyaçlarımızı karşılamaya yetmiyor. Ben yetkililerden ve hayırseverlerden yardım talep ediyorum” diye konuştu. 

“HAVALAR DA SOĞUYOR…”

Evlerinin kira olduğunu, aylık kirasının 700 TL olduğunu, evlerinde buzdolabı, çamaşır makinesi ve yatak gibi temel eşyalarının olmadığını belirten Ateş, kurumlara yardım talebinde bulunduğunda sadece gıda yardımı yaptıklarını, verilen gıdaların ise evde buzdolabı olmadığından bozulduğunu belirtti. Aslen Sinaplo olduğunu ve Ankara’da kendilerine yardım edecek bir akrabaları da olmadığını anlatan baba Ateş, aile olarak birçok rahatsızlığın pençesine düştüklerini en büyük korkularının ise gelen kış ayları ile birlikte hayatta nasıl kalabilecekleri olduğunu söyledi.

TÜM SIKINTILARA RAĞMEN ŞÜKREDİYORUZ

Doğalgazı abone olamadığı için kullanamadıklarını belirten Ateş, “Abone olmak için yüksek bir meblağ gerekiyor. Biz onu karşılayamadık. Kendimiz önemli değiliz ama çocuğumuz üşüyor. Biz bir şekilde idare ederiz. Ama oğlumuz dayanamıyor. Evde elektrikli ısıtıcımız bile yok. Malum soğuk havalar başladı. Çocuğumuz gece uyuyamıyor. Biz devletimizden ve hayırsever vatandaşlardan umutluyuz. Her gün dua ediyoruz. Bu halimizle bile her gün şükrediyoruz. Ama çocuğumuzu böyle görünce dayanamıyoruz. Ben bir baba olarak çaresiz kaldım. Allah kimseyi bizim düştüğümüz duruma düşürmesin” diye konuştu. 

“BATTANİYE YERİNE PERDE KULLANIYORUZ”

Bir işi olmadığı için evin giderlerini karşılayamadığını belirten baba Ateş evde birçok temel ihtiyaçlarının eksik olduğunu belirterek, geceleri battaniye ve yorgan yerine evin perdelerini üzerlerine örtüklerini iddia etti. Baba Ateş, “Çok zor durumdayız. Evimizde yatacak yatağımız bile yok. Ben engelliyim, oğlumda ağır engelli eşim ise yeni ameliyat oldu. Maddi zorluk çektiğimiz için eve doğalgaz bağlatamadık. Yatak ve yorganımız yok. Geceleri evin perdelerini üstümüze örtüyoruz. Çok soğuk oluyor. Yetkililerden ve hayırseverlerden yardım istiyoruz” dedi.

“ENGELİME GÖRE BİR İŞİM OLSA…”

Baba Metin Ateş, devletten ve hayırseverlerden iş ve yardım beklediğini de şu sözlerle ifade etti: “Durumumuz ortada. Bir baba olarak ben ister miyim, yardım dilenmeyi? Ama çaresizim. Sağolsun devlet yardım ediyor, özürlü oğluma, engelli bana maaş veriyor ama yetiremiyoruz, yarısı sadece kiraya gidiyor. Hayırseverlerden, yetkililerden yardım ve iş istiyorum. Öncelikle bir iş.. Engelime göre çalışabileceğim bir işe kavuşursam, kendi yağımızda kavruluruz inşallah.”

Emrah ÖZCAN/HABERVAKTİM
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.