Engelli kadına cinsel saldırı davasında şüpheli tutuklandı

Engelli kadına cinsel saldırı davasında şüpheli tutuklandı

İstanbul Pendik'te Kur'an Kursu veren bir dernekte görevli olan A.S. yüzde 50 zihinsel engelli E.D.’ye cinsel saldırı iddiasıyla tutuklandı.

Olaydan 2 hafta sonra E.D. intihar ederek hayatına son verirken, İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, şüpheli A.S.'nin 'Nitelikli cinsel saldırı' ve 'Cebir tehdit veya hile kullanarak kişiyi hürriyetinden yoksun kılma' suçlarından toplamda 15 yıldan 22 yıl 6 aya kadar hapis cezasıyla cezalandırılması isteniyor. İddianame, İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından kabul edildi.

İddianamede, E.D.'nin hafif mental retardasyon özrünün bulunduğu ve Pendik'te bir anaokulunda hizmetli olarak çalıştığı belirtiliyor. E.D.'nin işyerine tek başına gidip gelemediği için dedesi C.D.'nin kendisini işe getirip götürdüğü ifade ediliyor. Olay günü dedesi tarafından işyerine bırakıldıktan sonra sıkıldığı için saat 10.30 civarında işyerinden ayrıldığı, kendisinden haber alınamaması üzerine dedesinin polise kayıp başvurusunda bulunduğu aktarılıyor. E.D., ifadesinde şüpheli A.S.'nin kendisine yaklaşarak gezdirme teklifinde bulunduğunu, kabul etmesi üzerine A.S.'nin aracıyla seyir halindeyken dedesini aramak istediğini söylediğini ve telefonunu alarak kendisine tehditler savurduğunu ifade ediyor.

İMAM NİKAHI İDDİASI

Sonrasında E.D. ve A.S.'nin bilinmeyen bir eve gittikleri ve A.S.'nin kendisine yemek yedirdikten sonra alkol almayı teklif ettiği belirtiliyor. E.D., alkolden etkilenip sersemledikten sonra A.S.'nin ona bir odaya gidip dini nikahlarını kıyacaklarını söylediğini anlatıyor. E.D., daha sonra cinsel saldırıya uğradığını ifade ediyor. Şüpheli A.S., ise ifadesinde E.D.'nin kendisine çakmak istediğini söylediğini ve onu Tuzla'ya götürmesini istediğini aktarıyor. A.S., E.D.'yi evine götürdüğünü, ancak herhangi bir imam nikahı kıymadıklarını ve cinsel ilişki yaşamadıklarını savunuyor.

Şüpheli A.S. 17 Mart'ta gözaltına alınarak tutuklandı. İddianamede, polis ekiplerinin topladığı güvenlik kamera görüntülerinde A.S.'nin E.D. ile birlikte olduğu ve onu Pendik'te bir alışveriş merkezinin önüne bıraktığının tespit edildiği belirtiliyor.

Mağdur E.D.'nin olaydan sonra şüpheliyi teşhis ettiği iddianamede yer alıyor. Ancak E.D., olaydan yaklaşık 15 gün sonra, 23 Mart'ta ailesiyle birlikte yaşadığı apartmanın 4. katından atlayarak hayatını kaybetmiş.

Soruşturma kapsamında E.D.'nin annesi mağdur sıfatıyla ve ablasının kızı S.D. ise tanık sıfatıyla ifadelerinin alındığı belirtiliyor. Ayrıca, Adli Tıp Şube Müdürlüğü'ne gönderilerek E.D.'nin zihinsel engeline ilişkin tedavi evrakları alınmış ve düzenlenen raporda hafif derecede zeka geriliği tespit edildiği ifade ediliyor. Ancak bu zeka geriliğinin ruh ve beden bakımından kendisini savunmasına engel teşkil etmediği belirtiliyor.

15 YILDAN 22 YILA KADAR HAPİS İSTEMİ

Hazırlanan iddianamede, şüpheli A.S.'nin 'Nitelikli cinsel saldırı' ve 'Cebir tehdit veya hile kullanarak kişiyi hürriyetinden yoksun kılma' suçlarından toplamda 15 yıldan 22 yıl 6 aya kadar hapis cezasıyla cezalandırılması isteniyor. Şüpheli A.S. tutuklanmıştır.

Kur'an kursu da veren derneğin internet sitesindeki adresine gidildiğinde özel bir anaokulu olduğu görülmüş, ancak derneğin taşındığı ve iletişim numaralarının kapalı olduğu belirtiliyor. Dernek ve dernek yetkilileri ile ilgili bilgi alınamamıştır.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.