Engelli yoluna işgal

Engelli yoluna işgal

Karapürçek’te 406. Cadde üzerinde bulunan inşaatın güvenlik duvarının kaldırımdaki sarı şeridi işgal etmesi, görme engelli vatandaşları mağdur ediyor.

Karapürçek Mahallesi 406. Cadde üzerinde bulunan inşaatın güvenlik duvarının görme engelliler için konulan sarı şeridi işgal etmesi vatandaşların tepkisine neden oldu. Vatandaşlar görme engelli vatandaşların kaldırımdan yürüyemediğini belirtirken kendilerinin dahi zor yürüdüğünü ifade etti.

3e4c0cf6-5be0-43fd-bcc9-b853ec7eddd3.jpg

Kaldırımları işgal edenlere ceza verilsin

Vatandaşlar ilgililerden haksız yere kaldırımı işgal eden inşaat sahiplerine ceza verilmesi gerektiğini söylerken, inşaat sahibine güvenlik duvarını geri çekmesi için çağrıda bulundu. Vatandaşlar inşaat etrafını çevirirken kaldırımı işgal etmemeleri konusunda inşaat sahiplerine uyarıda bulunurken, kaldırımları sadece kendilerinin değil engelli vatandaşlarında kullandığını hatırlattı. Belediye yetkililerinin bu tür konularda duyarsız kaldıklarını da ifade eden vatandaşlar, ilgililerin daha duyarlı olmasını istedi.

Belediyeler kontrol etmeli

Vatandaşlar bazı kişilerin güvenlik duvarının ayaklarına takılarak düştüğünü ifade ederken, özellikle yaşlı ve engelli vatandaşların yoldan yürümek zorunda kaldığını ifade etti. Engelli vatandaşlar ise tepkilerini şöyle dile getirdi, “Ankara’da birçok kaldırım farklı şekillerde işgal ediliyor. Kısıtlı olan yaşam alanımız daha da kısıtlanıyor. Belediyelerden ricamız bu yerleri ara ara kontrol etmeleri. Bizler buralarda gerçekten çok zor anlar yaşıyoruz. Düşüp kendini sakatlayan arkadaşlarımız bile oluyor. Bizim yaşadığımız psikolojik ve fizyolojik durumu göz önüne alın.”
 

Duyarsız kişiler uyarılmalı

Bir an önce güvenlik duvarının geri çekilmesini isteyen vatandaşlar hem engelli hem de diğer vatandaşların haklarını kısıtlayan bu tür duyarsız kişilerin uyarılması talebinde bulundu. Engeli olmayan insanların da bir gün engelli olabileceğini hatırlatan vatandaşlar, "Herkes aslında bir engelli adayı. Bir anlık bir şey olur ve bir uzvumuzu kaybedebilirsiniz. Bunları anlamak için bir şeyleri kaybetmenize gerek yok. Sağlıklı insanlarda engellileri anlamalı ve empati yapmalı. Normal bir vatandaş bir şekilde idare edebilir fakat engelli bir birey bu tür yerlerde yürümekte güçlük çekiyor.” şeklinde konuştu.

Emrah ÖZCAN/HABERVAKTİM

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.