Enver Demirel’den emekçiye müjde: Maaşlara yüzde 68 zam geldi

Enver Demirel’den emekçiye müjde: Maaşlara yüzde 68 zam geldi

Etimesgut Belediye Başkanı Enver Demirel, belediye çalışanlarına müjdeyi verdi. Ücretlere yüzde 68 zam yapıldığı ve en düşük işçi maaşının 26 bin Türk Lirasına çıkarıldığı duyuruldu.

Etimesgut Belediye Başkanı Enver Demirel, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada belediye işçilerine müjdeyi verdi. Etimesgut’ta çalışanlara rekor zam yapıldı.

2-004.jpg

Başkan Demirel açıklamada, "Belediye olarak işçilerimizin maaşlarına yüzde 68 zam yaparak en düşük maaşı 15 bin 500 TL'den 26 bin TL'ye çıkardık. Sosyal yardımlardaki artışlarla birlikte zam oranı yüzde 70’lerin üzerindedir. Hizmet İş Sendikası ile aramızda imzalanan toplu iş sözleşmesiyle birlikte işçilerimizi sendikalı yaptık. Hayırlı olsun" ifadelerine yer verdi.

3.jpg

İŞÇİ RAHATLADI

Etimesgut Belediyesi, Hizmet-İş Sendikası ile yapılan toplu iş sözleşmesiyle bir adım daha atarak işçilerini sendikalı hale getirdi.

2023 Aralık ayı itibarıyla Asgari Ücret Tespit Komisyonu toplanmış ve 2024 için zam oranını yüzde 49 olarak belirlemişti. Yeni zam ile birlikte asgari ücret net 17.002,12 TL oldu. Yeni brüt asgari ücret ise 20.002,50 olarak belirlendi.

4.jpg

Etimesgut Belediyesi işçileri yan haklarla beraber asgari ücretten yaklaşık 10 bin lira daha fazla kazanacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.