Erdal Beşikçioğlu, ABB’ye konser operasyonuna Çiçekdağı örneğiyle tepki gösterdi
Etimesgut Belediye Başkanı Erdal Beşikçioğlu, ABB’ye 32 konserde kurumu 154 milyon TL zarara uğratmaktan operasyon düzenlenmesine tepki gösterirken, Çiçekdağı’nda 6 bin kişiye 25 milyon TL’lik konser verildiğini ve hiç sorun oluşturmadığını söyledi.
Etimesgut Belediyesi tarafından bu yıl ikincisini düzenlenen Uluslararası Kent Tiyatro Festivali’nin (Kentfest) tanıtımı yapıldı.
Eryaman’daki 100. Yıl Cumhuriyet Kültür Merkezi’nde düzenlenen tanıtım toplantısına Etimesgut Belediye Başkanı ve Kentfest Genel Sanat Yönetmeni Erdal Beşikçioğlu’nun yanı sıra Kentfest Eş Sanat Yönetmeni Mustafa Avkıran ile kendisi gibi oyuncu olan eşi Övül Avkıran katıldı.
ABB’YE KONSER OPERASYONU: BU YANLIŞTAN DÖNÜLMELİ
Erdal Beşikçioğlu, ABB’ye yönelik konser operasyonu ve düzenledikleri konser etkinlikleriyle ilgili bir soruya, Çiçekdağı örneğiyle cevap verdi.
"ÇİÇEKDAĞI'NDA 6 BİN KİŞİYE 25 MİLYON TL HARCANDI"
Etimesgut Belediye Başkanı Erdal Beşikçioğlu, Ankara Büyükşehir’e 32 konserde kurumu 154 milyon TL zarara uğratmaktan operasyon düzenlenmesine tepki gösterirken, Kırşehir ilçesi Çiçekdağı’nda 6 bin kişinin izlediği konsere 25 milyon TL harcandığını ve hiç sorun oluşturmadığını söyledi.
Sözlerine “Sanata olan baskı yüzünden sanatı bırakıp, siyasete geçtim zaten” esprisiyle başlayan Beşikçioğlu, şunları söyledi:
“Bunların hepsi olabiliyor. Her zaman bir baskı yapılır. Ama bizim etkinliklerimizin her biri kendi içerisinde ilçeyi ayağa kaldıracak nitelikte etkinliklerdir. Maliyetleri de bilinir ona göre organize edilir. Şey gibi değildir yani; Kırşehir’in Çiçekdağı ilçesindeki gibi değildir yani. 25 milyon liralık bir kültür etkinliği yapılmış burada. Sevcan Orhan, Bengü, Cengiz Kurtoğlu gibi sanatçılar gelmiş, 25 milyon lira para vermişler. Burada önemli olan verilen para değil, verdiğiniz paranın kitle karşılığındaki yeri. Burada 6 bin nüfuslu bir ilçede verilmiş 25 milyon lira. 25 milyon lira harcıyorsunuz 6 bin seyirci alıyorsunuz, başka bir belediye 80 milyon harcıyor 1.5 milyon kişiye hizmet ediyor. Sizin harcadığınız para hedef kitlenizin çokluğuyla alakalıdır. Bence bu konularda bir polemik yaratmaktansa harcamaların ne kadar kitleye ulaştığının polemiğini oluşturmak daha olgun bir anlayıştır. Öteki türlü afaki olur. Yalan olur dolan olur. Kültür sanatı yaptırmamak için bir takım manipülasyonlar olur. Yanlış olur. Şuanda da bir yanlışın içindeler. Son dönemlerde bir çok yanlış yapıldı. Umarım bu yanlışlardan bir an önce dönülür yoksa millet bu yanlışı düzeltecektir.”
"154 MİLYON TL ZARAR" İDDİASI
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca, Ankara Büyükşehir Belediyesinin (ABB) 2021-2024 dönemindeki konser harcamalarının "kamu zararına sebebiyet verdiği" iddiası üzerine başlatılan soruşturmada bu sabah 13 şüpheli gözaltına alındı. Soruşturma dosyasında "32 konser hizmet alımında belediyenin 154 milyon 453 bin 221,60 lira zarara uğratıldığı" ifade ediliyor.
Kaynak:www.gazeteilksayfa.com
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.