Erdal Dal kimdir? Kalecik Belediye Başkan Adayı kimdir? Erdal Dal nereli?

Erdal Dal kimdir? Kalecik Belediye Başkan Adayı kimdir? Erdal Dal nereli?

AK Parti ve MHP’nin oluşturduğu Cumhur İttifakı, il ve ilçe belediye başkan adaylarını açıkladı. Ankara’nın Kalecik ilçesi belediye başkan adayı ise Erdal Dal oldu. Peki, Erdal Dal kimdir? Kalecik Belediye Başkan Adayı kimdir? Erdal Dal nereli?

Türkiye 31 Mart’ta gerçekleşecek yerel seçimlere doğru hızla ilerliyor. Partiler, seçim çalışmalarına devam ederken, adaylar ise teker teker açıklanıyor. AK Parti, bu kapsamda ATO’da gerçekleştirdiği aday tanıtım töreni ile Ankara ilçelerinin belediye başkan adaylarını kamuoyuna tanıttı. Ankara’nın 25 ilinden 20’sinde AK Parti, 5’inde ise MHP’nin adaylarının destekleneceği kararı alınmıştı. MHP’nin aday göstereceği beş ilçeden biri ise Kalecik oldu. Kalecik Belediye Başkan Adayı olarak da Erdal Dal ismi açıklandı. Peki, Erdal Dal kimdir? Kalecik Belediye Başkan Adayı kimdir? Erdal Dal nereli? Tüm detaylar haberimizde:

erdal-dal-2.jpg

ERDAL DAL KİMDİR?

Erdal Dal, 1 Ocak 1983 tarihinde Ankara’nın Kalecik İlçesinde dünyaya geldi. Erdal DAL; ilk, orta ve lise eğitimini Kalecik’te tamamladı. 2001-2003 yılları arasında askerlik görevini tamamlayan Erdal Dal, vatani hizmetinin ardından Kalecik’te tarım, hayvancılık ve ticaretle uğraşmıştı. 2019 yılından itibaren enerji sektöründe faaliyet gösteren bir firmanın üst düzey yöneticiliğini de yapan Erdal DAL, üç dönem Kalecik Ziraat Odası’nın Yönetim Kurulu Üyeliğini sürdürdü.

2014-2019 ve 2019-2023 yılları arasında Cumhur İttifakı Kalecik Belediye Meclis Üyeliği görevinin dışında halen Kalecik Belediyesi Belediye Başkan Yardımcılığı görevini yürüten Erdal Dal, Milliyetçi Hareket Partisi’nin yetkili kurullarının yapmış olduğu değerlendirme ve Genel Başkan Sayın Devlet Bahçeli’nin onayıyla 31 Mart 2024 Mahalli İdareler Seçimlerinde, Kalecik’ten Cumhur İttifakı Belediye Başkan Adayı olarak gösterildi. Erdal Dal, aynı zamanda evli ve iki çocuk babasıdır.

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.