Erdoğan: HÜDA PAR'ın terör örgütüyle ilgisi yok

Erdoğan: HÜDA PAR'ın terör örgütüyle ilgisi yok

Erdoğan Beştepe'de gençlerin sorularını yanıtladı. Erdoğan HÜDA PAR hakkında sorulanlara yanıt olarak, " Böyle bir durum söz konusu olsa bizim de birlikte yol yürümemiz söz konusu olmazdı. Hüdapar'ın böyle bir durumu söz konusu değil" dedi.

Erdoğan Beştepe'de gençlerin sorularını yanıtladı.

(Vatandaşın sofrasında bulunan patates-soğan gibi temel ihtiyaç kaynaklarının fiyatlarındaki dalgalanmalar sizce önemli değil mi?)

Cumhurbaşkanı Erdoğan:

Burada maalesef kendini bilmez bazı kişilerin fiyatlar üzerinden dalgalanmalara neden olduğu ortada. Bir ara nerelere tırmandırdılar fiyatları şimdi patates soğan 10-15 liraya düştü. İnşallah seçimden sonra bir defa bunların yargı yolu açık olmak kaydıyla bunları yargıda terleteceğiz. Çünkü benim milletimi bu tür yollarla sömürmelerine müsaade etmeyeceğiz

(Türkiye'de basın özgürlüğünün olmadığına dair iddialar var?)

Cumhurbaşkanı Erdoğan:

Cezaevlerinde şuan böyle iddia edildiği gibi bol miktarda gazeteci, basın mensubu yok. Ben fikir suçundan içeri girmiş bir başkanım. Ama ben belediye başkanıyken bana bu cezayı verdiler. Neden verdiler; Ben milli eğitim bakanlığının kitabındaki şiiri okudum. Bundan içeri aldılar. Kimseyi öldürmedim. Selo'nun yaptığını yapmadım.

(HÜDAPAR geçmişinde terör örgütüyle anılıyor; AK Parti Hüdapar iş birliği konusunda ne düşünüyorsunuz?)

Cumhurbaşkanı Erdoğan:

Hüdapar'ın bir defa geçmişteki terör örgütüyle ilgisi alakası yok. Böyle bir durum söz konusu olsa bizim de birlikte yol yürümemiz söz konusu olmazdı. Hüdapar'ın böyle bir durumu söz konusu değil. Ve şuanda da zaten bu seçimlere tamamıyla onlar kendi logolarıyla girmek suretiyle bir adım atmışlardır.

(Sürekli artan kira fiyatlarıyla ilgili olarak düşünceleriniz nelerdir?)

Cumhurbaşkanı Erdoğan:

Öğrenciler için en önemli çıkış noktası yurtlarımız. Bizim bir defa yurt itibariyle sıkıntımız yok. Türkiye genelinde şuanda 850 bin kapasiteli yurtlarımız var. Bazı yurtlarımızı depremzedeler için kullandık. Ama asıl söylediğine gelince; onları analarından doğduğuna pişman edeceğiz. 'Öyle ben istediğim gibi kira koyarım' koyamazsın arkadaş.

DHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.