Erzincan’da ‘Sarıgül’ farkı

Erzincan’da ‘Sarıgül’ farkı

Cumhuriyet Halk Partisi, iki dönem sonra Erzincan’da milletvekili çıkardı. Mustafa Sarıgül’ü Erzincan’dan aday gösteren CHP, Ak Parti’nin Erzincan’daki milletvekili sayısını 1’e düşürdü.

Resmi olmayan sonuçlara göre; Cumhuriyet Halk Partisi, yıllardır vekil çıkaramadığı şehirlerde vekil çıkarmayı başardı. Türkiye Değişim Partisi Genel Başkanı Mustafa Sarıgül; Türkiye’nin 13’üncü cumhurbaşkanını belirleyecek olan seçimde, CHP Genel Başkanı ve Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nu destekleyeceğini açıklamasının ardından CHP’nin Erzincan listesinde aday gösterildi.

Mustafa Sarıgül’ün hem Erzincanlı olmasından hem de siyasi tecrübesinden faydalanan CHP, iki dönem sonra Erzincan’da milletvekili çıkarmayı başardı.

Erzincan’da oy dağılımı şu şekilde:

AK Parti: Yüzde 38,67 / 60.338 / (1)

CHP: Yüzde 35,93 / 56.110 / (1)

MHP: Yüzde 19,64 / 30.669

Yeniden Refah: Yüzde 1,45

mustafa-sarigul1.jpg

MUSTAFA SARIGÜL KİMDİR?

Mustafa Sarıgül, 15 Kasım 1956 tarihinde Erzincan'da doğdu. Marmara Üniversitesi Eğitim Fakültesi'nden mezun oldu.

Siyasi yaşamına CHP Şişli İlçesi Gençlik Kolu Yönetim Kurulu üyeliği ile başladı. Sarıgül, daha sonra 1987 Genel Seçimlerinden önce yapılan ön seçimde en yüksek oyla liste başı olarak Sosyaldemokrat Halkçı Parti (SHP) listesinden TBMM 18. Dönem İstanbul Milletvekili olarak parlamentoya girdi. Türkiye’nin en genç milletvekili olarak SHP Genel Başkanı Erdal İnönü ile birlikte parlamentoda görev yaptı.

31 Ekim 2013 tarihinde CHP Genel Başkan Yardımcısı Adnan Keskin ile birlikte yaptığı basın toplantısında yeniden CHP'ye katıldığını açıkladı. Partiden ihracı kararının kaldırılması için verdiği dilekçe 3 Kasım 2013 tarihinde Parti Meclisi'nde onaylandı ve Sarıgül resmen CHP'ye dönmüş oldu. 2014 yerel seçimlerinde CHP'nin İstanbul Büyükşehir Belediyesi başkan adayı olan Sarıgül, başkanlığı AK Parti adayı Kadir Topbaş'a 7 puan farkla kaybetmiştir.

PARTİ KURMA SÜRECİ

23 Ocak 2019 tarihinde CHP'nden istifa etti ve DSP'ye katıldı. 27 Ekim 2020 tarihinde DSP'den ayrıldığını ve yeni siyasi parti kuracağını açıkladı. 17 Aralık'ta ise Sarıgül, Türkiye Değişim Hareketi'nin devamı niteliğinde olan Türkiye Değişim Partisi'ni kurdu.

Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.