Esila'dan acı haber! Nakil'den saatler sonra hayatını kaybetti

Esila'dan acı haber! Nakil'den saatler sonra hayatını kaybetti

Ankara’da kalp yetmezliği nedeniyle tedavi gören ve 5,5 yıllık bekleyişin ardından dün kalp nakli olan 16 yaşındaki Elisa Tüfekçi, bu sabah saatlerinde doktorların tüm müdahalesine rağmen yaşamını yitirdiği öğrenildi.

Ankara'da kalp yetmezliği tedavisi gören ve 5,5 yıldır nakil bekleyen 16 yaşındaki Esila Tüfekçi'nin 9,5 saat süren ameliyat ile kalp nakli gerçekleştirildi. Ameliyatın ardından 48 saat geçmeden Esila hayatını kaybettiği bildirildi.

5,5 YILDIR BEKLEYİŞ

Ankara Üniversitesi Cebeci Çocuk Hastanesi’nde kalp rahatsızlığı nedeniyle 5,5 yıldır aralıklarla tedavi gören Esila Tüfekçi, durumunun ağırlaşması üzerine yaklaşık 1 ay önce kalp ve solunum desteği sağlayan ECMO cihazına bağlandı. Yıllardır nakil bekleyen Tüfekçi için dün Adana’dan müjdeli haber geldi. Adana’dan Hava Kuvvetleri Komutanlığı’na ait ambulans uçakla getirilen kalp, dün Esila’ya nakledildi.

NAKİL'DEN SONRA HAYATINI KAYBETTİ

9,5 saat süren operasyonla gerçekleşen nakilin ardından Esila’nın durumunun ağır ve 48 saatlik sürenin çok önemli olduğu belirtildi. Esila, doktorların tüm müdahalesine rağmen bugün sabah saatlerinde yaşamını yitirdi.

ORGAN BAĞIŞINA DİKKAT ÇEKMİŞTİ

Esila, geçen yıl hastanede yatarken çizdiği resimle organ bağışına dikkat çekmişti. Esila, resimde kendi kalbini siyah, mezardaki ölünün kalbini ise kırmızı olarak resmetmişti. Ayrıca resimde kendisini gözyaşları içinde çizen Esila, üzerine yazdığı, “Organlarınızı cennete götürmeyin. Onlara cennette değil burada ihtiyaç var.” ifadeleriyle görenleri duygulandırmıştı.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.