ESK Ankara’da 4 ayda ete yüzde 44 zam geldi: İşte kıyma ve kuşbaşı fiyatı

ESK Ankara’da 4 ayda ete yüzde 44 zam geldi: İşte kıyma ve kuşbaşı fiyatı

Et ve Süt Kurumu Ankara mağazalarına 4 ay içinde ikinci kez zam geldi. Yeni zamla birlikte kuşbaşı ve kıyma fiyatlarında 4 ayda yüzde 44 artış yaşandı. ESK Ulus ve Sincan satış mağazalarında kıymanın kilosu 199, kuşbaşının ise kilosu 229 TL oldu.

ESK Ulus ve Sincan satış mağazalarında haziran ayında kilosu 139 TL’den kıyma son gelen zamla birlikte 199 TL, kilosu 159 TL olan kuşbaşı ise 229 TL oldu. Yapılan zamma rağmen mağazalar önündeki kuyruk ise değişmedi.

Et ve Süt Kurumu Ulus ve Sincan satış mağazalarındaki kırmızı et ürünlerinde 4 ayda yapılan ikinci zam sonrası yüzde 44 fiyat artışı oldu. Haziran ayında 139 TL’den satılan kıymanın kilosu temmuz, ağustos ve eylül ayında 169 TL iken, ekim itibariyle de 199 TL’den satışa sunulmaya başlandı. Haziran ayında kilosu 159 TL’den sayılan kuşbaşı et ise temmuz, ağustos ve eylül ayında 189 TL iken; ekim ayı itibariyle 229 TL’den satılmaya başlandı. İşte detaylar…

esk.jpg

HEM ZAM HEM DE KOTA

İlksayfa Gazetesi olarak 26 Haziran’da “Bayramda uygun fiyata et almanın tek adresi: Ankara’da 2 tane var” başlıklı haberimizde belirttiğimiz üzere Kurban Bayramı öncesi ESK Ankara mağazalarında kıymanın kilosu 139 TL, kuşbaşının ise kilosu 159 TL’den satılırken; 15 gün içinde gelen zam sonrası kıymanın kilosu 169 TL, kuşbaşının kilosu ise 189 TL’den satışa sunuldu. Temmuz, ağustos ve eylül ayı boyunca değişmeyen fiyatlara ekim ayı itibariyle uygulanan ikinci zam sonrası Türkiye genelinde 16 mağazası bulunan Et ve Süt Kurumu’nun Ulus Satış Mağazası ve Sincan Et Kombinası Müdürlüğü Satış Mağazası’nda kıymanın kilosu 199, kuşbaşının kilosu 229 TL’den satılmaya başlandı. Kurban Bayramı sonrası gelen zammın ardından uygulanan ikinci yüzde 20’lik zamla birlikte kuşbaşı ve kıyma etin kilo fiyatında 4 ay içinde yüzde 44’lük artış yaşandı. Öte yandan Et ve Süt Kurumu mağazalarında vatandaşlar istediği üründen istediği miktarda satın alamamaya devam ediyor. Uygulanan kota nedeniyle kuyruğa giren her vatandaş sadece 1 kilo et satın alabiliyor.

1.gif

KUYRUK DEVAM EDİYOR

4 ay içinde gelen ikinci zam sonrasında da Et ve Süt Kurumu Ulus ve Sincan mağazaları önündeki manzara değişmiyor. Uygulanan zamlara rağmen hem sıcak havada hem de ekim ayı itibariyle başlayan soğuk havalarda vatandaşlar uzun kuyruklar oluşturmaya devam ediyor. Ulus’taki mağaza önünde yaz aylarında sıcak havanın çaresini gölgeye sığınmakta bulan vatandaşlar ekim ayı itibariyle çareyi kalın giyinmekte buluyor. Et ve Süt Kurumu Sincan Et Kombinası Müdürlüğü Satış Mağazası’nda da yaşanan uzun kuyruklar sürüyor. Mağaza önünde kurulan yaklaşık 40 metrekarelik bekleme salonu içindeki banklar yazın sıcak havalarda dinlenme fırsatı sunarken; kışın ise üstü kapalı olması nedeniyle kuyrukta bekleyen vatandaşları yağmur ve kardan koruyacağı düşünülüyor. Bununla birlikte Sincan Et Kombinası Müdürlüğü Satış Mağazası’nda sıramatik uygulaması da bulunuyor.

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.