Eski milli futbolcu Alpay Özalan kaç oy aldı? AK Parti İzmir adayı Alpay Özalan milletvekili seçildi mi?

Eski milli futbolcu Alpay Özalan kaç oy aldı? AK Parti İzmir adayı Alpay Özalan milletvekili seçildi mi?

2023 genel seçim sonuçları kadar ünlü adayların seçilip seçilemedikleri merak ediliyor. Bu isimlerden biri de AK Parti adayı. Peki, eski milli futbolcu Alpay Özalan kaç oy aldı, AK Parti adayı Alpay Özalan milletvekili seçildi mi? İşte cevabı:

14 Mayıs 2023 genel seçim sonuçları kadar parti listelerindeki ünlü adayların milletvekili seçilip seçilemedikleri merak ediliyor. Bu ünlü isimlerden biri de eski milli futbolcu Alpay Özalan. 2023 seçim sonuçlarını sorgulayan vatandaşlar Eski milli futbolcu Alpay Özalan kaç oy aldı, AK Parti İzmir milletvekili adayı Alpay Özalan milletvekili seçildi mi, 2023 AK Parti İzmir seçim sonuçları ne sorularının cevaplarını da arıyor.

ALPAY ÖZALAN KAÇ OY ALDI? ALPAY ÖZALAN MİLLETVEKİLİ SEÇİLDİ Mİ?

Şuana kadar açılan sandıkların oranı İzmir 2. Bölgede AA tarafından %100 olarak güncellendi. AK Parti 2. Bölge 2. sıradan aday gösterilen Alpay Özalan ilk 4 sıranın içinde yer alıyor. Oy oranı ise %24,94 olarak görünüyor. İzmir 2. Bölge 2. Sıradan aday gösterilen Alpay Özalan meclise giriyor.

qweqwe.jpg

ALPAY ÖZALAN KİMDİR?

1973 yılında İzmir’de dünyaya gelen Millî Futbolcu, Teknik Direktör, Sporcu; Futbol hayatına Altay'da başladı. Sırasıyla Beşiktaş, Fenerbahçe, Aston Villa (İngiltere), İncheon United (Güney Kore), Urawa Red Diamonds (Japonya) ve FC Köln'de (Almanya) oynadı. 1992 yılından 2008 yılına kadar Millî Takımın değişmez oyuncusu oldu ve Millî Takımlar formasını 127 defa giydi. 1993 Akdeniz Olimpiyatları'nda şampiyonluk sevinci yaşadı. 1996 yılında Dünya Olimpiyat Fair Play Ödülü'nü alan ilk ve tek Türk futbolcu oldu. Yine İngiltere'ye transfer olan, Premier Lig'de forma giyen ilk Türk futbolcudur. 2002 Dünya Kupası'nda üçüncülük kupasının kadrosunda yer alarak 2002 FIFA World Cup All Star Team'e giren tek Türk futbolcusudur. Japonya'da en iyi yabancı futbolcu ve Asya'nın en iyi savunma oyuncusu seçildi. 2002 Dünya Kupası'ndaki başarılarından dolayı Devlet Üstün Hizmet Madalyası'na sahip oldu. Ayrıca Almanya'nın ünlü ansiklopedisi Fussballer tarafından futbol tarihinin gelmiş geçmiş en önemli 1000 futbolcusu arasında gösterildi. Futbolculuk kariyerini Almanya'da bitirerek teknik direktörlük kariyerinde çeşitli kulüplerde görev aldı ve son olarak Ümit Millî Takım Teknik Direktörlüğü görevinde bulundu.

Süper Lig’de birçok futbol maçında sahaya çıkan Alpay Özalan AK Parti tarafından İzmir milletvekili olarak gösterildi.

Peki, eski milli futbolcu Alpay Özalan kaç oy aldı? AK Parti İzmir adayı Alpay Özalan milletvekili seçildi mi?

Tüm bu soruların cevapları Yüksek Seçim Kurulu’nun 14 Mayıs 2023 seçimleri kesin sonuç listesiyle netlik kazanmış olacak. Alpay Özalan ile ilgili soruların cevaplarını 14 Mayıs akşamı haber sitemiz www.gazeteilksayfa.com’un 2023 SEÇİM SONUÇLARI sayfasından takip edebilirsiniz.

Bu arada, 2018 seçimlerinde AK Parti’nin İzmir’de aldığı oy miktarı Alpay Özalan’ın seçilip seçilemeyeceği konusunda bir ipucu olabilir.

Yaklaşık 3,5 milyon seçmenin olduğu 2018 seçimlerinde AK Parti’nin İzmir’de çıkardığı milletvekili sayısı 2. bölgede 4’tür. 2018 seçimlerinde AK Parti İzmir’de yüzde 28.44% oy almış ve bu oran AK Parti’ye 4 milletvekili kazandırmıştı; İzmir’de CHP7, İYİ Parti 1, MHP 1 milletvekili çıkartmıştı.

AK Parti eski milli futbolcu Alpay Özalan İzmir’de 2. sıradan aday gösterdi.

Partilerin 14 Mayıs 2023 seçimleri milletvekili aday listeleri şöyle:

AK PARTİ İZMİR MİLLETVEKİLİ ADAYLARI:

1-EYYÜP KADİR İNAN
2-FEHMİ ALPAY ÖZALAN
3-CEYDA BÖLÜNMEZ ÇANKIRI
4-YAŞAR KIRKPINAR
5-KEREM ALİ SÜREKLİ
6-MUHAMMET DOĞAN
7-DİLEK YILDIZ
8-İSMAİL HANCI

CHP İZMİR MİLLETVEKİLİ ADAYLARI:

1- GÖKÇE GÖKÇEN
2- FIRAT TURUNTAY
3- RAHMİ AŞKIN TÜRELİ
4- MAHİR POLAT
5- MEHMET SALİH UZUN
6- DENİZ YÜCEL
7- MUSTAFA BİLİCİ
8- HACER FOGGO

İYİ PARTİ İZMİR MİLLETVEKİLİ ADAYLARI:

1- HÜSMEN KIRKPINAR
2- YİĞİT KARAKIŞ
3- ARZU YILDIRIM
4- TAMER GÜCÜ
5- DİNÇER IŞIKTAŞ
6- MÜJDE HARPUT APAK
7- MÜMİN YALÇINKAYA
8- YELİZ ÇULHA

MHP İZMİR MİLLETVEKİLİ ADAYLARI:

1- TAMER OSMANOĞLU
2- ABDULKADİR BEKTAŞ
3- İSMAİL OBUZ
4- AYŞEGÜL EKŞİ
5- RECEP AKAN
6- EYÜP ERİM
7- ÇETİN ALTIN
8- İHSAN GÜRKAN

Haber Merkezi / www.gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.