Eski tip ehliyetin cezası 4 bin 64 TL!

Eski tip ehliyetin cezası 4 bin 64 TL!

Ehliyet yenilemek için son tarih 31 Aralık 2024 oldu. Yenilemeden araç kullanmanın cezası ise 4 bin 64 TL.

Ehliyet yenileme tarihi için son gün 31 Aralık 2024 oldu. İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü’nün yaptığı duyuruya göre, tüm dünyayı etkisi altına alan Koronavirüs salgını dolayısıyla vatandaşların o dönem yeni tip ehliyet için başvurularının gecikmesi ve yoğunluğun yaşanması nedeniyle eski sürücü belgelerinin değişim tarihi ertelenmişti.

Bu karara göre; 1 Ocak 2016 yılından önce verilen eski tip sürücü belgelerinin yenilenme süresinde son gün 31 Aralık 2022’den 31 Aralık 2024 yılına uzatıldı.

Sürücülerin ehliyet yenilememesi halinde ödemeleri gereken para cezası ise 4 bin 64 TL oldu.

EHLİYET NASIL YENİLENİR?

Ehliyetini yenilemek isteyen vatandaşların ilk olarak Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü’nden randevu almaları gerekiyor. Bunun için resmi web sitesinden ya da ALO 199 hattı kullanılarak da randevu oluşturulabiliyor.

Gerekli belgeler arasında ise Nüfus cüzdanı, eski sürücü belgesi, değişim bedelinin bankaya yatırıldığına dair makbuz, son 6 ay içinde çekilmiş bir adet biyometrik fotoğraf, kan grubunu belirtir belge veya yazılı beyan, Adli Sicil Belgesi (elektronik ortamda sistemden kontrol ediliyor. Ayrıca e-Devlet üzerinden temin edilebilir), 'sürücü olur' yazan ve aile hekiminden ücretsiz olarak alınan sürücü sağlık raporu ya da özel hastanelerden alınan sağlık raporu yer alıyor.

Kaynak:Haber Merkezi

 İnternet Editörü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.