Esnaf kefalet kredisi hakkında bilinmesi gerekenler...

Esnaf kefalet kredisi hakkında bilinmesi gerekenler...

Özellikle de küçük esnaflar ve yeni bir girişim yapacak olanlar için verilen Esnaf kefalet kredisi nedir? Esnaf kefalet kredisi nasıl alınır? Esnaf kredisi faiz oranı 2023 kaçtır?

Ekonomik darboğaz yaşanan şu günlerde çoğu kişi kredileri araştırmaktadır. Kredi, günümüzde yüksek faizleri yüzünden pekte akıl işi olarak nitelendirilmez. Ancak söz konusu işletmelere gelince iş biraz daha farklılaşır. Genelde orta ve küçük düzeyde esnaflar veya bir işe girişecek olan ya da yatırım yapacak olan kişiler banka kapılarına gider.

esnaf-kredisi-4.jpg

Bunun için kredi işini kolaylaştırmayı amaçlayan yeni projeler üretilmiştir. Bu projelerden biri de esnaf kefalet kredisidir. Esnaf kefalet kredisi, ekonomik yönden sıkıntı çeken veya yeni bir işe adım atacak olan kişiler için kullanılır. Düşük faizli olduğu için insanlara daha cazibeli gelir. Esnaf kredisini alan vatandaş bir anda toplu bir paraya sahip olabildiği gibi, bu parayı daha düşük faizli uzun bir vadede ödeme fırsatı yakalar. Peki, genel hatları ile Esnaf kefalet kredisi nedir? Esnaf kefalet kredisi nasıl alınır? Esnaf kredisi faiz oranı 2023… İşte usul ve esaslarıyla esnaf kefalet kredisi gerçekleri:

esnaf-kredisi.jpg

ESNAF KEFALET KREDİSİ NEDİR?

Bazı vatandaşlar esnaf kefalet kredisi nedir? Diye araştırma yaparak esnaf kredisinin detaylarını öğrenmek istiyor. En genel tanımı ile esnaf kefalet kredisi; düşük faizi ile birlikte esnaflara kolaylık sağlayan ya da kolaylık sağlamayı amaçlayan, zorda kalan girişimcilerin döner sermayelerini kuvvetlendirmek için verilen bir kredi türüdür. Özellikleri bakımından diğer kredi türlerine göre oldukça avantajlıdır. Özellikle de en bariz avantajı faiz oranları diğer kredilere göre oldukça düşüktür.

esnaf-kredisi-1.jpg

ESNAF KEFALET KREDİSİ NASIL ALINIR?

Zor durumda kalan işletmeler esnaf kredisine başvurmanın yollarını arar. Bu zaman diliminde de esnaf kefalet kredisi nasıl alınır? Diye sorar. Esnaf kefalet kredisi ya da bir başka adıyla esnaf kredisi almanın elbette belli başlı kuralları vardır. Esnaf kefalet kredisine başvuruda bulunduktan sonra belirli bir takım uygulamalardan ve kontrollerden geçilmesi gerekir.

Bu kontrolleri başvuran esnafın alanı ne ise; bağlı bulunduğu platform ya da banka da yapabilir. Uygun koşullar sağlandığı takdirde krediyi almaya hak kazanılır. Toplu para eline geçen esnaf, döner sermayesini güçlendirir. Daha sonra ise kredinin düşük faizi nedeniyle ödemesi de kolaylaştırılır. İşte krediyi alabilmek için istenen şartlar:

  • Esnafın T.C vatandaşı olması ve Esnaf ve Sanatkârlar Sicil Kayıt Sistemi'ne kendi adında bir kaydının bulunması gerekir.
  • İşletme sahibi bir yıldır aynı kurumda çalışıyor olmalıdır.
  • İşletmenin yasal yükümlülüklerini eksiksiz şekilde yerine getirmesi şarttır.
  • Kredi başvurusu işletmenin ihtiyaçlarının karşılanması amacı ile verilir ve aylık olarak taksitlendirilir.
  • Kredinin ödenmesi sırasında işletme gelirinden yararlanılabilir.
  • Kredi başvurusu değerlendirilir iken işletmenin mali yapısına ve krediyi taksit ile ödeyebilme durumuna bakılır.
  • Başvuruda bulunmak isteyen işletmelerin ticari faaliyet göstermesi gerekir. Ticari faaliyet gösteren işletmelerde çalışan bazı sektörlere öncelik verilir. Öncelik verilen sektörler arasında gıda, turizm, tarım ve tekstil yer alır.

esnaf-kredisi-2.jpg

ESNAF KREDİSİ FAİZ ORANI 2023

Kredilerin faiz oranı da araştırılan diğer konulardan biridir. Esnaf kredisi faiz oranı 2023 senesinde güncellenmiştir. Güncellenen verilere göre 2023 yılında esnaf kredisi faiz oranı bir yıldan daha uzun bir sürede ödenecekse eğer yıllık yüzde 7,5 olarak belirlenmiştir. Ancak kredinin faizi çekilecek olan tutara ve ödeme planına göre değişiklikler gösterebilir. Bu da aylık 0,62 gibi bir orana tekabül ediyor.

esnaf-kredisi-3.jpg

ESNAF KEFALET KREDİSİ ALT-ÜST LİMİTLERİ

Esnaf kredisi almayı hak kazanan işletmeler için önemli bir konu da kredinin alt ve üst limitleridir. Belirlenen rakamlar dışında kredi alabilmek pek mümkün değildir. Ancak; tıpkı faiz oranlarında değişiklik görünebildiği gibi, kredi limitlerinde de farklı koşullarda değişiklik gösterebildiği bildirilmiştir. İşte esnaf kefalet kredisi alt-üst limitleri:

  1. İş Yeri Alımı: En üst limit 1 buçuk milyon TL / 120 Ay Vade
  2. Araç Alımı Yapma: En üst limit 1 buçuk milyon TL / 84 Ay Vade
  3. İşletme Kredisi: 500 bin TL / 60 Ay Vade
  4. Araç Onarımı ve İskonto Kredisi: 200 bin TL / 9 Ay Vade

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.