Et fiyatlarındaki sert yükseliş devam ediyor

Et fiyatlarındaki sert yükseliş devam ediyor

Türkiye genelinde et fiyatlarındaki hızlı yükseliş devam ediyor. Son verilere göre dana ve kuzu kesim fiyatlarındaki artış trendi devam etti. Kuzu kesim fiyatı 32 lira birden arttı.

Türkiye genelinde et fiyatlarındaki hızlı yükseliş devam ediyor. Son verilere göre, dana ve kuzu kesim fiyatlarındaki artış trendi devam etti.

Tarım ve Orman Bakanlığı'nın et fiyatlarını kontrol altına almak amacıyla yoğun bir şekilde çalışmalarını sürdürdüğü ancak fiyatların hızla yükselişe geçtiği görülüyor. Geçtiğimiz hafta dana kesim fiyatlarının 17,4 lira, kuzu kesim fiyatlarının ise 19,7 lira arttığı bilgisi kamuoyuna yansımıştı. Ancak bu hafta yükseliş eğilimi daha da arttı. Dana kesim fiyatları 21 lira, kuzu kesim fiyatları ise tam 32 lira yükseldi.

1-006.jpg

ARTIŞ DEVAM EDİYOR

İthal besilik hayvanların 6 dolara satılacağına yönelik iddialar, piyasada büyük bir gerginliğe neden oldu. Bu beklentiyle yerli besilik hayvan fiyatlarının da 220 liradan 300 liraya çıktığı gözlemlendi. Et ve Süt Kurumu’nun bu iddiaları yalanlamaması, piyasada fiyatların daha da yükselmesine yol açtı.

Ulusal Kırmızı Et Konseyi tarafından açıklanan haftalık kesim fiyatlarına göre, dana kesim fiyatları 21,22 lira, kuzu kesim fiyatları ise 32,2 lira arttı.

UKON'un verilerine göre dana yağsız kesim fiyatı 307,66 TL'ye, kuzu yağsız kesim fiyatı ise 342,29 TL'ye yükseldi.

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.