Et ve Süt Kurumu Köfteci Yusuf’u kayırıyor iddiası!

Et ve Süt Kurumu Köfteci Yusuf’u kayırıyor iddiası!

Et ve Süt Kurumu’nun Avrupa’dan gerçekleştirdiği kasaplık hayvan ithalatında, Köfteci Yusuf adlı işletmenin kayırıldığı öne sürüldü. Sektörde iddiaya karşı tepkiler büyüyor.

Et ve Süt Kurumu'nun Macaristan'dan gerçekleştirdiği kasaplık hayvan ithalatı sürecinde, şeffaflık ve eşitlik ilkelerinin göz ardı edildiği iddiaları sektörde yankı uyandırıyor.

Ocak ayında başlayan ithalat sürecinde, ESK'nın ilk gemiden itibaren açık bir şekilde duyuru yaparak talep topladığı ancak sonraki gemilerde bu şeffaflığın ortadan kalktığı belirtiliyor.

1.jpg

KAYIRILMA İDDİASI

ESK'nın ikinci ve üçüncü gemilerde, önceki gemiden hayvan alan firmalara bir sonraki gemide hayvan tedarik edilmediği, ancak Köfteci Yusuf isimli firmanın bu kuralın dışında tutulduğu iddia edildi.

27 Ocak ve 6 Şubat tarihlerindeki gemilerden hayvan satın alan Köfteci Yusuf'un, 19-20 Şubat tarihlerinde limana yanaşacak olan üçüncü gemiden de hayvan satın alacağına yönelik haberler sektörde rahatsızlığa neden oldu.

3.jpg

UYGULAMININ DIŞINA ÇIKILDI

Mevcut uygulamaya göre önceki gemiden hayvan alan firmalara bir sonraki gemide hayvan satılmıyor. Önceki gemide hayvan alamayan firmalara bir sonraki gemide hayvan veriliyor.

ESK yetkilileri firma sahiplerini bu şekilde bilgilendirirken, uygulamanın bazı önde gelen et firmalarına uygulanmaması soruna yol açtı.

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.