Et ve Süt Kurumu'nda uygun fiyat kuyrukları

Et ve Süt Kurumu'nda uygun fiyat kuyrukları

Ramazan ayının ilk gününde vatandaşlar sabahın ilk saatlerinde Et ve Süt Kurumu’ndan uygun fiyattan et alabilmek için uzun kuyruklar oluşturdu.

Et ve Süt Kurumu’nda sabahın ilk saatlerinde uzun kuyruklar oluştu. Ramazan Ayının gelmesiyle birlikte vatandaşların et ve et ürünlerine rahatlıkla erişim sağlayabilmesi amacıyla et miktarı iki katına çıkarken fiyatlar uygun tutuldu. Tüm müşterilerin kampanyadan yararlanabilmesi için ilk etapta ambalajlı kıyma ve kuşbaşıdan 1’er kilogramlık verilmesi kararlaştırıldı.

haber.jpg

UZUN KUYRUKLAR OLUŞTU

Vatandaşlar sabahın ilk saatlerinde uygun fiyatlı kuşbaşı ve kıyma alabilmek için uzun kuyruklarda bekledi. Şubenin ön kapısı kapatılırken vatandaşlar arka kapıdan tek tek içeriye alındı. Et ve Süt Kurumunda ki kuyrukta bekleyen vatandaşlar ise, "Normal zamanda da Ramazan’da da fiyatlardan memnun değiliz. Kızılay'da ki yer kapanınca Ulus'ta beklemeye başladık. Sıra gelirse 1 kg alacağız" dedi. Bazı vatandaşlar ise indirimli etlerden faydalanmak için Kazan'dan geldiklerini marketlerde fiyatın 300-400 TL arası olduğunu ve fiyatlardan memnun olduklarını belirtti.

haber3.jpg

ŞUBELER YETERSİZ KALIYOR

Kızılay’daki Et ve Süt Kurumunun bulunduğu şubenin kapatılması, “16.03.2023 tarihi itibariyle Ulus Hal No:8 adresinde hizmetimize devam edeceğiz” ibaresi ile duyuldu. Ulus Hali’nde bulunan Et ve Süt Kurumu’ndaki kuyrukta bekleyen bir vatandaş, fiyatlar hakkında yöneltilen bir soruya şu şekilde cevap verdi:

“Sabahın ilk saatlerinde et alabilmek için sıraya girdik. Yaklaşık 1 saattir sıra bekliyorum. Fiyatlar uygun fakat şubeler yetersiz. Et alabilmek için farklı ilçelerden gelen vatandaşlar var. Şubelerin artırılmasını istiyoruz” dedi.

erdogan.jpg

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN AÇIKLAMIŞTI

Ramazan ayı öncesi Et ve Süt Kurumu kıyma ve kuşbaşı et fiyatlarıyla ilgili Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Adalet ve İçişleri bakanlıklarımız yakın takipteler. Kira konusunda sıkıntı oluşturulmasına izin veremeyiz. Bu artışlar tamamen spekülatif. Bunu maliyetle açıklayamazsınız. Spekülatif artışların önüne kesinlikle geçeceğiz. Et ve Süt Kurumu kıyma ve kuşbaşı miktarını iki katına çıkaracak. Fiyat kıyma için 119 lira, kuşbaşı et için 129 lira olarak belirlendi” açıklamasını yapmıştı.

Eray Zobu / Mert Dokuzoğlu / www.gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.