Etimesgut Belediyesi engelli vatandaşları Antalya’nın 5 yıldızlı otellerinde ağırlıyor

Etimesgut Belediyesi engelli vatandaşları Antalya’nın 5 yıldızlı otellerinde ağırlıyor

Etimesgut Belediyesi engelli vatandaşları Antalya’nın 5 yıldızlı otellerinde ağırlıyor. 2010 yılında başlatılan Engellileri Denizle Buluşturma Projesi’nin 13. durağı Manavgat oldu. Engelli vatandaşlar denizin keyfini doyasıya çıkardı.

Etimesgut Belediyesi engelli vatandaşları Antalya’nın 5 yıldızlı otellerinde ağırlıyor. 2010 yılında başlatılan Engellileri Denizle Buluşturma Projesi’nin 13. durağı Manavgat oldu. Engelli vatandaşlar denizin keyfini doyasıya çıkardı. Etimesgut Belediyesi'nin Engellileri Denizle Buluşturma Projesi çerçevesinde daha önce tatil yapma şansı olmayan 110 engelli vatandaş bu yıl tatil yapma imkanına sahip oldu. İlk kez denize giren vatandaşlar büyük bir coşku yaşadı.

basliksiz-1-recovered.jpg

ENGELLİ VATANDAŞIN MORALİ ARTIYOR

Etimesgut Belediyesi'nin 2010 yılında başlattığı proje kapsamında düzenlenen 13. seyahatte Antalya Manavgat'ta yer alan beş yıldızlı otelde beş gün boyunca tatil yapıldı. Engellilere özel olarak ayrılan otelde konaklama imkanı bulan vatandaşlar denizin keyfini doyasıya çıkardı.

Etimesgut ilçesinde yaşayan ve daha önce hiç tatil yapma fırsatı bulunmayan engelliler arasından seçilen bireylerin tatil heyecanı görülmeye değerdi. İlk defa denize giren engelli vatandaşlar otelde düzenlenen etkinliklerle keyifli vakit geçirdi. Bazı engelliler havuzda eğlenceli zaman geçirirken diğerleri denizi tercih etti. Engelli vatandaşlar animasyon ve eğlence programlarına katılarak moral ve motivasyonlarını artırdı.

ara-001.jpg

ENGELLİ YAKINLARI DA İMKANLARDAN YARARLANIYOR

Hem doğuştan hem de sonradan hastalık veya trafik kazaları sonucu engelli hale gelen vatandaşların oluşturduğu grup, etkinlikler sayesinde enerji depolama fırsatı yakaladı. Projeden engelli vatandaşların yakınları da faydalandı. Yılların yorgunluğunu üzerlerinden atan vatandaşlar tatilin keyfini doyasıya çıkarırken Etimesgut Belediyesi’nin fizyoterapistleri tatil boyunca engelli vatandaşlara refakat etti.

ETİMESGUT DİĞER BELEDİYELERE ÖNCÜLÜK ETTİ

Projenin Türkiye’de bir ilk olduğunu vurgulayan Etimesgut Belediye Başkanı Enver Demirel, kendilerinden sonra diğer belediyelerin de benzer işler yaptığını vurgulayarak, “2010’dan bugüne kadar binlerce insanımızı denizle buluşturduk. Engelli ve ailelerimizin tatil yapmasını, stresini atmalarını, dinlenmelerini, moral ve motivasyonların artırmalarını sağladık. Engelli ve ailelerimizin yaşamının kolaylaştırıyoruz. Hayatın farklı bir yüzünün görmelerine imkan sağlıyoruz. İlçemizdeki bütün engellilerin yararlanması için bu tatile bir getirdiğimizi bir daha getirmiyoruz. Herkesin gitmesini amaçlıyoruz. Evinden çıkmamış bir vatandaşımızı evinden alıyorsunuz denizle buluşturuyorsunuz. Bu başka bir duygu. İnsanlarımız çok mutlu oluyor. Bizleri de mutlu ediyor. Birçok hizmetimiz var ama bu başka bir hizmet” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum