Etimesgut Belediyesi’nde engellilere rüya gibi tatil

Etimesgut Belediyesi’nde engellilere rüya gibi tatil

Etimesgut Belediyesi’nin Engellileri Denizle Buluşturma Projesi kapsamında daha önce tatil yapmayan 110 engelli bu yıl tatil yapma imkanına kavuştu. İlk kez denize giren engelliler büyük heyecan yaşadılar.

Etimesgut Belediyesi’nin 2010 yılında başlattığı projenin 13. kafilesi Antalya Manavgat’ta 5 yıldızlı bir otelde 5 gün tatil yaptı.

DENİZLE TANIŞTILAR

Etimesgut’ta ikamet eden, daha önce hiç tatile gitmeyen engelliler arasından seçilen engeliler tatil heyecanı yaşadılar. İlk kez denize giren engelliler otelin aktiviteleriyle de gönüllerince eğlendiler. Kimi engelliler havuz keyfi yaparken bazı engellilerin tercihi deniz oldu. Otelin animasyon ve eğlence programlarına da katılan engellilerin moral ve motivasyonları arttı.

Aralarında doğuştan olduğu gibi daha sonra hastalık ve trafik kazalarıyla engelli hale gelenlerin de bulunduğu engelli kafilesi etkinliklerle bol bol enerji depoladılar.

Engellilerin yanı sıra engelli yakınları da dinlenme imkanı bulurken, yılların yorgunluğunu attılar. Tatil boyunca belediye fizyoterapistleri de engellilere eşlik etti.

Yürüme engelli oğlunun yüzüşünü oğlunun tekerlekli sandalyesine oturarak izleyen anne: "Benim oğlum hayat doluydu kaza sonucu ömür boyu bu sandayeye mahkum oldu. En büyük hayali yüzmekti. Etimesgut Belediyesi bu hayskine kavuşturdu. Rabbim beterinden saklasın buna da şükür. Yarın kimin ne olacağını Allah bilir" diye dua etti.

ara-005.jpg

TÜRKİYE’DE İLK

Etimesgut Belediye Başkanı Enver Demirel, bu projenin Türkiye’de bir ilk olduğunu ve daha sonra diğer belediyelere de örnek teşkil ettiğini söyledi. Bu yıl 13. kafileyi denizle buluşturduklarını hatırlatan Demirel, “2010’dan bugüne kadar binlerce insanımızı denizle buluşturduk. Engelli ve ailelerimizin tatil yapmasını, stresini atmalarını, dinlenmelerini, moral ve motivasyonların artırmalarını sağladık. Engeli ve ailelerimizin yaşamının kolaylaştırıyoruz. Hayatın farklı bir yüzünün görmelerine imkan sağlıyoruz. İlçemizdeki bütün engellilerin yararlanması için bu tatile bir getirdiğimizi bir kez daha getirmiyoruz. Herkesin gitmesini amaçlıyoruz. Evinden çıkmamış bir vatandaşımızı evinden alıyorsunuz denizle buluşturuyorsunuz. Bu başka bir duygu. İnsanlarımız çok mutlu oluyor. Bizleri de mutlu ediyor. Birçok hizmetimiz var ama bu başka bir hizmet” dedi.

Demirel engelli ve aileleri için örnek bir engelsiz yaşam merkezi de kurduklarını kaydederek, bu merkezinde engellilerin hayatlarını kolaylaştırdığını, rehabilite süreçlerine önemli katkı sağladığını ifade etti.

Haber Merkezi/ www.gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.