Etimesgut Belediyesi'nin “mahalle ormanları” göz dolduruyor

Etimesgut Belediyesi'nin “mahalle ormanları” göz dolduruyor

Etimesgut Belediyesi, mülkiyetindeki geniş boş alanları betonlaşmaya açmak yerine minik ormanlara dönüştürerek büyük takdir topluyor. “Mahalle ormanları” olarak da anılan ağaçlıklar, aynı zamanda rengarenk bir şekilde ışıklandırılıyor.

Enver Demirel yönetimindeki Etimesgut Belediyesi, mülkiyetindeki geniş boş alanları betonlaşmaya açmak yerine minik ormanlara dönüştürerek büyük takdir topluyor.

Etimesgut’ta çok katlı beton binalar arasında yemyeşil haliyle kendini fark ettiren ve halka nefes olan hatıra ormanlarının sayısı yıldan yıla artıyor.

HEM SAĞLIĞA HEM GÖZE HİTAP EDİYOR

Mahalle ormanları” olarak da anılan ağaçlıklar, aynı zamanda rengarenk bir şekilde ışıklandırılıyor.

Şehir merkezlerinde kirli havaya maruz kalan insanların nefes almasına yardımcı olan mahalle ormanları, akşamları rengarenk görüntüleri ile de göz dolduruyor.

Etimesgut Belediyesi’nin oluşturduğu hatıra ormanlarından biri de Ahi Mesut Mahallesi’nde bulunuyor. Kürşat Caddesi’ne cephe ağaçlık alan 24 dönümden oluşuyor. Yaklaşık 6 yıl önce dikilen çam ağaçları dallanıp budaklanmış, iyice serpilmiş durumda. Belediye ağaçları alttan projektörlerle ışıklandırmış da. Akşamları bölge için müthiş bir görüntü oluşturuyor.

İşte, Ahi Mesut Mahallesi’nde kurduğu ve Nobel Kimya Ödülü sahibi ünlü Türk bilim adamı Prof. Dr. Aziz Sancar’ın adının verildiği Hatıra Ormanı’ndan birkaç kare:

etimesgut-ahi-mesut-hatira-ormani.jpg

eti.jpg

etimesgut-aziz-sancar-hatira-ormani-agaclik-alan.jpg

Ferit Atmaca / Gazeteilksayfa

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum