Etimesgut’taki son ankette kritik sonuç! Yarış iyice kızıştı

Etimesgut’taki son ankette kritik sonuç! Yarış iyice kızıştı

Yerel seçime 10 gün gibi kısa bir süre kala Ankara’nın en kritik ilçelerinden biri olarak nitelendirilen Etimesgut’taki son anket sonuçları açıklandı. Buna göre AK Parti ve CHP adaylarının arasında çok az bir fark olduğu göründü.

Türkiye, yerel seçimlere doğru hızla ilerlerken, adaylar ve partiler arasındaki seçim yarışı da devam ediyor. Halktan oy isteyen adaylar, her gün farklı etkinliklerle vatandaşlarla bir araya geliyor. Düzenlenen mitinglerde vatandaşlara seslenen liderler, önümüzdeki beş yıllık süreç için insanlardan oy talep ediyor. Araştırma şirketleri ise bu süreçte halkın nabzını tutuyor.

Seçim yasaklarının başlamasından hemen önce yapılan son anketlerden biri olan SONAR’ın araştırması Ankara’nın kritik ilçesi olarak nitelendirilen Etimesgut’ta şaşırtıcı bir sonuç ortaya koydu. CHP’li Erdal Beşikçioğlu’nun rakibi Enver Demirel’e karşı oylarını yükselttiği görülürken, seçimde neler yaşanacağı şimdiden merak konusu oldu.

etimesgut-2.jpg

ANKETLER ARASI FARK VAR

SONAR Araştırma Şirketi, seçim yasaklarından hemen önce yaptığı son kamuoyu yoklamasının sonuçlarını paylaştı. Türkiye’de kritik olarak nitelendirilen noktalardaki son durumu ortaya koyan SONAR, ilginç veriler çıkarttı. Kritik ilçelerden biri olarak gösterilen Ankara’nın Etimesgut ilçesindeki sonuçlar ise oldukça şaşırttı. Partililerince ‘doğru aday mı?’ diyerek tartışılan CHP’li Erdal Beşikçioğlu, daha önceki anketlere göre rakibi mevcut belediye başkanı Enver Yılmaz’a çok yaklaştığı görüldü.

etimesgut-3.jpg

ARADAKİ FARK YÜZDE İKİ

Geçen yıl gerçekleşen genel seçim sonuçlarına en yakın tahmini yapan SONAR Araştırma Başkanı Hakan Bayrakçı, katıldığı televizyon programında Etimesgut ilçesindeki kamuoyu yoklamasının sonuçlarını değerlendirdi. Etimesgut’ta Enver Yılmaz’ın çok güçlü olduğunu ifade eden Bayrakçı, buna rağmen Erdal Baeşikçioğlu’nun oy oranının iyice arttığından söz etti. Bayrakçı Etimesgut’taki anket sonuçlarını şöyle değerlendirdi:

“Erdal Beşikçioğlu iyi bir atak yapmış. 1 ay önce Enver Demirel 8-9 puan bulmuştuk. Enver Demirel'in tekrar kazanacağını düşünüyorum. Beşikçioğlu'nun oyunu koruması bile başarı. Beşikçioğlu çok da yanlış aday değilmiş açıkçası. Beşikçioğlu'nun 2-3 puan yaklaşması bir başarı. Demirel'in gücü olmasa demek ki zorlayacakmış.”

İşte Etimesgut’taki seçimlerden önce gerçekleşen son anket sonuçları:

MHP- Enver Demirel / Yüzde 43,7

CHP - Erdal Beşikçioğlu / Yüzde 41,1

İYİ Parti - Hilmi Özer / Yüzde 5,6

Yeniden Refah Partisi - Abdulkadir Baloğlu / Yüzde 2,5

Zafer Partisi - Müslim Taşdan / Yüzde 2

DEM Parti - İkram Bedir / Yüzde 1,3

Diğer - Yüzde 3,8

etimesgut-4.jpg

SEÇİM YASAKLARI BAŞLADI

31 Mart'ta yapılacak yerel seçimler için propaganda serbestliği ve bazı seçim yasakları başladı. Bugünden itibaren kamuoyu araştırmaları, anketler, tahminler, mini referandum gibi adlarla vatandaşın oyunu etkileyecek biçimde yayın yapılamayacak.

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.