Eurovision 2024 Türkiye Katılacak mı? Eurovision 2024 Ne Zaman?

Eurovision 2024 Türkiye Katılacak mı? Eurovision 2024 Ne Zaman?

Eurovision 2024 Türkiye Katılacak mı? Eurovision 2024 Ne Zaman? sorularının cevapları vatandaşlar tarafından merak edildi. İlgili içeriği haberimizde derledik.

Eurovision 2024 Türkiye Katılacak mı? Eurovision 2024 Ne Zaman? sorularının cevapları vatandaşlar tarafından merak edildi. İlgili içeriği haberimizde derledik.

Eurovision 2024 Türkiye Katılacak mı?

Eurovision 2024 heyecanı, İsveç'in Malmö kentinde gerçekleşecek ve tüm dünyada şimdiden hissediliyor. Bu yılki yarışma, pop şarkıcısı İsveçli Loreen'in 2023 yılında İngiltere'nin Liverpool kentinde kazandığı zaferin ardından kendi ülkesinde düzenleniyor. Loreen, bu zaferiyle tarihe geçerek yarışmayı iki kez kazanan ilk kadın şarkıcı oldu ve böylece yarışma yeniden İsveç'e dönmüş oldu.

Eurovision 2024, Malmö Arena'da gerçekleşecek ve yarışma süreci 7 Mayıs Salı günü ilk yarı finalle başlayacak. İkinci yarı final ise 9 Mayıs Perşembe günü yapılacak. Büyük final yayını ise 11 Mayıs Cumartesi akşamı izleyicilerle buluşacak. Yarışmanın sunuculuğunu İsveçli komedyen Petra Mede ve İsveçli aktris Malin Åkerman üstlenecek. Malmö, daha önce 1992 ve 2013 yıllarında Eurovision'a ev sahipliği yapmıştı. İsveç, bu etkinliğe daha önce Stockholm ve Göteborg şehirlerinde de ev sahipliği yaparak deneyimini ortaya koymuştu. Eurovision 2024, ülkenin toplamda yedinci kez ev sahipliği yapacağı bir etkinlik olacak.

Bu yılın sloganı "United By Music" (Müzik Birleştirir) olacak ve yarışmanın temelini kültürel çeşitlilik ve müziğin evrensel birleştirici gücü oluşturacak. Malmö'deki etkinliklerin, müzik ve kültürün birleştirici etkisini dünyaya yayması bekleniyor.

Yarışmaya Fransa, Almanya, İtalya, İspanya ve Birleşik Krallık gibi doğrudan katılma hakkına sahip olan ülkelerin yanı sıra, ev sahibi ülke olan İsveç de katılacak. Yarı finallerde yer alacak diğer ülkeler ise torbalarla belirlendi. Bu yıl Türkiye, Eurovision'a katılmayacak. Sertab Erener'in "Everyway That I Can" şarkısı ise özel bir etkinlikte yeniden sahne alacak.

Haber Merkezi / www.gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.