Evet için imza atıldı

Evet için imza atıldı

Ülke Medya Derneğinin düzenlediği programda STK’lar Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreterliğine gönderecekleri ‘evet’ deklarasyon namesine imza attı.

Ülke Medya Derneği düzenlediği 'Deklarasyon Name' isimli programda 16 Nisan'da yapılacak olan halk oylamasında neden 'evet' diyeceklerini sivil toplum kuruluşlarıyla birlikte ortak deklarasyonu imzalayarak açıkladı.
Etlik Selçuklu Cafe de Ülke Medya Derneğinin davetlisi olarak bir araya gelen STK temsilcilerinin imzaladıkları “Referandum Deklarasyon Name” Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreterliğine gönderilecek. 
Ülke Medya Derneği Başkanı Aydın Tufan da, "Davetimize icap eden değerli Sivil toplum kuruluş başkan ve temsilcilerine gönülden teşekkür ediyorum.

Bu oylama bir siyasi parti seçimi değildir. Dolayısıyla bizde mesele memleket meselesi olunca konuya duyarsız kalamazdık. Gönlünde vatan sevgisi olan herkesin 16 Nisan'la ilgili bir şeyler yapması gerektiğine inanıyoruz. Burada bizimle birlikte olan ortak deklarasyona imza atan  sivil toplum kuruluşunun değerli temsilcilerini kutluyorum. 16 Nisan'da güçlü Türkiye'nin oluşması için 'evet' diyeceğimizi Referandum Deklarasyon Name ile ortaya koyduk." diye konuştu.

TAM SIRASI

AK Parti Ankara Milletvekili Murat Alparslan, toplantıda yaptığı konuşmada, “Millet 15 Temmuz’dan sonra uzun süredir arzu ettiği, ‘devleti ben kurdum, onca badireden ben atlattım, 15 Temmuz’u da ben kurtardım, o sebeple bu devletin sahibi olarak milletin iradesi ve egemenliği üzerine bir güç olmamalıdır. Ben ne dersem o olmalıdır. Yeni bir anayasa ve o anayasa içerisinde de cumhurbaşkanı hükümet sistemi arzu ve talebi var’ diyerek uzlaşma zemini oluşturdu.

Bu anayasanın sahibi siyasi partiler değil, bu talebi çok somut canlı ve ısrarlı bir şekilde ortaya koyan milletimizdir. Milletimiz bu talebi ortaya koyduktan sonra siyasiler olarak bu talep görüldü, takvime bağlandı. Genel kurul aşamaları tamamlandı. Şimdi 16 Nisan’da zaten sahibi olan millete götürülüyor. ‘Bu iş nereden çıktı sırası mıydı, şimdi bunu yapmanın ne acelesi vardı’ diye söyleyenler çıkıyor maalesef. Tam da sırasıydı. Bu bir iki günlük mesele değil. 80 darbesinden sonra yapılan bu anayasa hep tartışıldı” ifadelerini kullandı.

İHANET ŞEBEKELERİYLE İŞ TUTUYORLAR

CHP’li Hüsnü Bozkurt’un ’Evet diyenleri İzmir’den denize dökeriz’ sözlerini eleştiren Alparslan, “Senin ne haddine. Bu arsızlık bu aymazlık ne mümkün. Milletin iradesini bir şekilde silip süpürüp güya İzmir’den denize dökecek kadar ihanetin içinde olacaksın. Bu millet sana 16 Nisan’da öyle bir şamar vuracak ki nereden nereye düştüğünü anlamayacaksın. Ama hem Kılıçdaroğlu’nun 15 Temmuz’la ilgili söyledikleri hem kendi vekillerinin bu beyanları bize bu toprakları vatan yapan şehitlerimize ihanet.

Darbe teşebbüsünde şehit olan 250 vatandaşımıza ihanet. 2 bin 500’ü aşkın gazimize nihayetinde 80 milyonun tamamına ihanet. Demokrasiye, cumhuriyete, vatana, bayrağa, devlete, millete ihanet. Bu kadar ihanet içerisinde olan siyasilerin hangi ihanet şebekeleriyle iş tutup da bu hayır için uğraştıklarını da biliyorsunuz. Hayır hayır diyenlerin yaptıklarına baktığımız zaman en ufak bir taş üstünde taş koymuşlukları yok” şeklinde konuştu.
 
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.