Evlenmek hayal mi oluyor? Düğün maliyeti yüzlerce bin lirayı buluyor!

Evlenmek hayal mi oluyor? Düğün maliyeti yüzlerce bin lirayı buluyor!

Evlenmeyi düşünenler maliyetleri görünce hayal kırıklığına uğruyor. Ortalama bir düğün düşünenler için bile maliyetler yüzlerce bin lirayı buluyor.

Evlenmeyi düşünen gençler düğün maliyetlerini görünce hayal kırıklığına uğramaya başladı. Çünkü düğün sektöründe de birçok sektörde olduğu gibi geçtiğimiz yıl boyunca fiyat artışları yaşandı.

2023 yılının düğün sezonunun açılmasıyla birlikte evlenmeyi düşünen insanlar düğün masrafları hakkında araştırma yapıyor. Özellikle gençler artan fiyatları görünce biraz hayal kırıklığına uğruyor.

evlenme-2.jpg

Dünya'da yer alan habere göre; yeni evlenecek çiftleri en çok düğün salonu masraflarında zorlanıyor. Çiftlerin bütçesini alt üst eden bir başka kalem ise mobilya. Sektörde ortalama kalitedeki salon, oturma, yatak odası takımları ve aksesuarlarının toplam fiyatı 120 bin TL’den başlıyor. Televizyon, bilgisayar, buzdolabı, çamaşır-bulaşık makinesi, ocak, fırın, ütü, süpürgeden oluşan beyaz eşyaların ortalama fiyatı da en düşük etiketli ürünler tercih edilse bile 60 bin TL’yi buluyor.

evlenme-3.jpg

TAKILAR 60 BİN LİRAYI BULUYOR

Gelinlik, damatlık, fotoğraf ve video çekimleri, gelin arabası süslemesi, depozito dahil ilk ev kirası da 50 bin liralık maliyetiyle çiftlerin ve ailelerin bütçesini zorluyor. Düğünlerin olmazsa olmazı takıda ise bileziklerin fiyatları 15 bin lira. Kız ve erkek tarafının ikişer bilezik takması halinde bile takının maliyeti 60 bin liradan başlıyor.

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.