EYT düzenlemesi Meclis'te: Akbaşoğlu detayları açıkladı

EYT düzenlemesi Meclis'te: Akbaşoğlu detayları açıkladı

Ak Partili Akbaşoğlu EYT ile ilgili düzenlemenin meclise sunulacağını belirterek, "EYT ile ilgili düzenlemeyi 'yapacağız' dedik. Yapıyoruz. Bugün Cumhur İttifakı olarak EYT düzenlemesini Meclis Başkanlığı'na sunuyoruz" dedi.

AK Parti Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu'nun Emeklilikte Yaşa Takılanlar ile ilgili açıklamalarda bulundu. EYT düzenlemesinin 4 maddelik bir teklif olduğunu belirten Akbaşoğlu, "EYT toplam 4 maddelik bir teklif. Prim gün sayısını ve çalışma süresini dolduranlar EYT ile yaşa takılmadan bu haktan yararlanacak. EYT düzenlemesi, 9 Eylül 1999'dan önce sigortalı olanları kapsıyor. EYT ile ilgili 2023'te 2 milyon 250 bin, toplamda ise 5 milyon vatandaşımız yararlanacak" şeklinde konuştu.

MAAŞLAR MARTTA

AK Partili Akbaşoğlu EYT'de ilk maaş ne zaman alınacak sorularına yanıt olarak,"EYT'nin Şubat ayında yürürlüğe girmesini, Mart ayında da maaşların alınmasını öngörüyoruz" dedi. AK Parti Akbaşoğlu, "EYT düzenlemesinin bu hafta komisyonda, en geç haftaya genel kurulda yasalaşmasını planlıyoruz" şeklinde konuştu.

www.gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.