Fahrettin Koca açıkladı: Bu bir rekor, 36 bin kişilik personel duyurusu!

Fahrettin Koca açıkladı: Bu bir rekor, 36 bin kişilik personel duyurusu!

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca Türkiye Büyük Millet Meclisinde gazetecilerin sorularını yanıtladı. Koca, öğretim üyeleri ile sözleşmeli personel alımlarında değişikliğe gidildiğini kaydederek toplamda 36 bin kişilik alım yapılacağını söyledi.

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sağlık alanındaki önemli düzenlemeleri açıkladı.

Bakan Koca'nın yaptığı açıklamalara göre, yeni dönemde hastanelerde koordinasyonun artırılması amacıyla koordinasyon kurulları oluşturulacak ve hizmet daha verimli bir şekilde sunulacak.

1-002.jpg

36 BİNE TAMAMLANACAK

En dikkat çeken düzenlemelerden biri, sözleşmeli personel alımı sayısının artırılması. Bakan Koca, mevcut 27 bin sözleşmeli personel sayısına ek olarak 9 bin kişinin daha alınacağını duyurdu. Böylelikle toplam sözleşmeli personel alımı sayısının 36 bine çıkarılacağı belirtildi.

Ayrıca öğretim üyelerinin Sağlık Bakanlığı bünyesinde çalışan personele yönelik düzenlemeden faydalanmasının sağlanacağı da ifade edildi. Bakan Koca, öğretim üyelerinin benzer şekilde avantajdan yararlanabileceğini belirtti.

Bakan Koca'nın açıklamaları arasında bir diğer önemli nokta ise, bakılan hastaya göre verilen ücrette herhangi bir eksilmenin olmayacağı. Motivasyon ve ödüllendirme amacıyla yapılan taban ödemelerin, bir disiplin durumuna bağlı olmayacağı vurgulandı.

Kaynak:Haber Merkezi / www.gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.