Fahri Trafik Müfettişliği için yeni karar: Her şeye ceza yazamayacaklar

Fahri Trafik Müfettişliği için yeni karar: Her şeye ceza yazamayacaklar

Araç sahiplerinin şikayetçi olduğu fahri trafik müfettişliğiyle ilgili yeni kararlar alındı. Buna göre, fahri trafik müfettişliği için hem yaş sınırı getirildi hem de her ihlale ceza yazılmasının öne geçildi. İşte detaylar...

Fahri trafik müfettişlerinin görev ve çalışmalarına ilişkin yönetmelik Resmi Gazete'de yayımlandı. İçişleri Bakanlığı'nın düzenlemesine göre, herkes fahri trafik müfettişi olamayacak ve her ihlale ceza yazamayacak.

EĞİTİM ALACAKLAR

Yeni düzenlemeyle birlikte müfettişliğe seçilen kişiler, bulundukları illerde eğitime tabi tutulacak. Eğitime katılmayan kişiler kimlik alamayacak. Müfettişlere yönelik yılda en az iki defa eğitim ve değerlendirme toplantısı düzenlenecek.

SINAVA GİRECEKLER

Eğitim ve değerlendirme toplantıları yüz yüze ya da uzaktan eğitim yöntemi ile yapılabilecek. Uzaktan eğitim yöntemiyle yapılması halinde eğitim sonunda değerlendirme sınavı yapılacak. Sınavda başarılı olanlar eğitime katılmış sayılacak. Herhangi bir toplantıya katılmayan müfettişlerin tutanak düzenleme yetkileri katılacakları ilk toplantıya kadar askıya alınacak.

Müfettişlerin hangi trafik kural ihlalleri hakkında tutanak düzenleyebilecekleri Emniyet Genel Müdürlüğünce belirlenecek.

YAŞ SINIRI GETİRİLDİ

Fahri trafik müfettişliğine yaş sınırı da getirildi. 70 yaşından gün alanlar Fahri Trafik Müfettişi olamayacak.

Bir yıl süreyle trafik kural ihlali tespit tutanağı düzenlemeyen veya trafik güvenliğine katkı sağlamayacak şekilde günlük hayatın olağan akışı dışında tutanak düzenlediği tespit edilen ya da eğitim ve değerlendirme toplantılarına üst üste iki kez katılmayan müfettişlerin görevleri Emniyet Genel Müdürü'nün teklifi üzerine İçişleri Bakanının onayı ile sonlandırılabilecek.

Kişisel Verilerin Korunması Kanunu gereğince fahri trafik müfettişlerine ait kişisel bilgilerin gizliliği esas olacak. İlgili kurum ve kuruluşlar ile diğer yetkililer gizliliğin sağlanmasını teminen fahri trafik müfettişlerine ait kişisel bilgilerin üçüncü kişilerle paylaşılmaması konusunda gerekli tedbirleri almakla yükümlü olacak.

 İnternet Editörü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.