Fatih Altaylı’dan yayınlara ara kararı

Fatih Altaylı’dan yayınlara ara kararı

Cumhurbaşkanına tehdit suçlamasıyla tutuklu yargılanan gazeteci Fatih Altaylı, 3 Ekim’deki ilk duruşmada tahliye edilmedi. Altaylı, YouTube yayınlarına sağlık ve ruhsal nedenlerle ara vereceğini duyurdu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik tehdit içeren ifadeler kullandığı iddiasıyla tutuklu olarak yargılanan gazeteci Fatih Altaylı, 3 Ekim’de hakim karşısına çıktı. Mahkeme, Altaylı’nın tutukluluk halinin devamına karar verdi. Altaylı, bu kararın ardından YouTube yayınlarına bir süre ara vereceğini açıkladı.

Ünlü gazeteci Fatih Altaylı, 26 Kasım’a ertelenen bir sonraki duruşma öncesi kamuoyuna önemli bir açıklamada bulundu. Yayınlarına neden ara verdiğini şu sözlerle duyurdu:

“Cuma günü olan biteni biliyorsunuz. Tutukluluğuma devam kararı çıktı. Şaşırdım. Hal böyle olunca planlarımda da değişiklik yapmam gerekti. Daha önce 3 Ekim’de tahliye olursam biraz tatil yapacağımı söylemiştim.”

Altaylı, sağlık sorunlarını da gerekçe göstererek şu ifadeleri kullandı:

“Kalbimde 7 yıl önce takılmış stentler var ve aort damarımda genişleme söz konusu. Eylül ayında yaptırmam gereken tetkikleri, cezaevinde tanımadığım bir doktor ve hastanede yaptırmak istemediğim için ertelemiştim. Tahliye olmayınca artık erteleyemem.”

Ayrıca omzundaki bezenin koluna baskı yaptığını ve yazı yazmayı zorlaştırdığını söyleyen Altaylı, ruhsal olarak da yorgunluk yaşadığını belirtti:

“Cezaevi; bir odada, bir hücrede yaşandığı için kolay bir yer gibi görünse de insanı hem bedenen hem de ruhen yoruyor. Bu yoğun gündemde boğulmadan, biraz dinlenmek istiyorum.”

Altaylı, açıklamasını şu sözlerle tamamladı:

“Bir süre müsaadenizi rica ediyorum. Herkese bol sevgi, selam…”

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.