Fatih Erbakan’dan şaşırtan Adnan Oktar yorumu

Fatih Erbakan’dan şaşırtan Adnan Oktar yorumu

Yeniden Refah Partisi lideri Fatih Erbakan, İslamı ifsat programları ve yarı çıplak kedicikleri ile ekranda dans etmesiyle ünlü suç örgütü lideri Adnan Oktar'ın kitaplarından övgüyle söz etmesi şaşkınlıkla karşılandı.

Yeniden Refah Partisi'nin Cumhur İttifakı'na katılması muhalif çevrelerde rahatsızlık oluşturdu. Muhalif yayın organları ve gazeteciler de YRP lideri Fatih Erbakan'ı bir takım konular üzerinden sıkıştırmaya çalışıyor. Bu konulardan biri de Fatih Erbakan'ın Adnan Oktar ile ilgili geçmişte yaptığı açıklamalar.

Erbakan'a katıldığı bir tv kanalında ısrarla bu konu soruldu. Fatih Erbakan, bir taraftan duruşunu net olarak ortaya koyarken, diğer taraftan Adnan Oktar'ın kitaplarından övgüyle söz etmesi şaşkınlıkla karşılandı.

İŞTE O PROGRAM

Cumhur İttifakı’nın ittifak teklifini önce reddedip sonra kabul etmesiyle gündeme oturan Yeniden Refah Partili lideri Fatih Erbakan’ın, suç örgütü lideri Adnan Oktar’a ilişkin sözleri tartışma konusu yapıldı.

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, TV100’de Candaş Tolga Işık’ın sunduğu 'Az Önce Konuştum' programına konuk oldu.

“TACİZ GÖRÜNTÜSÜ VAR MI, KİTAPLARI GAYET GÜZEL”

YRP lideri Fatih Erbakan’ın yıllar önce çekilmiş görüntülerde suç örgütü lideri Adnan Oktar’dan bahsettiği anlar gündem olmuştu. Bu konuyla ilgili bir soru üzerine Fatih Erbakan’ın, “Adnan Oktar'ın taciz yaptığına dair bir tane görüntü var mı? Ben tabii Adnan Oktar'ı savunacak değilim. Kitapları gayet güzel, gayet yerinde” ifadelerini kullanması şaşırttı.

MÜRİDİ DEĞİLİM, KONUYU NEDEN SÜREKLİ ORAYA GETİRİYORSUNUZ

Erbakan, program sunucusu Candaş Tolga Işık’ın bu konudaki kontra soruları karşısında ise “Ben tabi Adnan Oktar’ı savunacak değilim. Siz konuyu çarpıtmayın. Burada ittifakla ilgili Yeniden Refah Partisi’nin pozisyonuyla ilgili konuşmak için çıktık konuyu Adnan Oktar’a getiriyorsunuz. Ben Adnan Oktar’ın bir müdiriymişim gibi sürekli konuyu oraya getirmenize gerek yok. ilgimi anlattım ben. Kitapları gayet güzel gayet yerinde. Kitapların içindeki bilgilerin bir kabahati yok. Doğru her zaman doğrudur. O kitaplar yanlış olmuyor bunlar bunu yaptı diye. Bir dönemde bir insan çok güzel bir bilimsel kitap yazmış, arkasından suç işlemiş e kitapları da çöpe atalım, kitapta yazan şeyler zararlı hale geldi diyemezsiniz ki. Bu bilimsel bir şey değil, bunu ifade ediyorum” diye konuştu.

ADNAN OKTAR KİMDİR?

Adnan Oktar, İslam'ı ifsat eden sapkın fikirlerini televizyon ekranından yaymaya çalışması ve sözde İslami tebliğ programları düzenleyip burada yarı çıplak kedicikleri ile dans etmesiyle biliniyor ve hakkındaki dava nedeniyle tutuklu yargılanıyor.

Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.