Federasyon Başkanı'ndan açıklama geldi: Ekmeğe zam mı gelecek?

Federasyon Başkanı'ndan açıklama geldi: Ekmeğe zam mı gelecek?

Türkiye Un Sanayicileri Federasyonu (TUSAF) Başkanı Haluk Tezcan, ekmeğe zam gelip gelmeyeceğine ilişkin sorulan soruya yanıt verdi.

Türkiye Un Sanayicileri Federasyonu (TUSAF) Başkanı Haluk Tezcan, önemli açıklamalarda bulundu. Tarım, gıda ve enerji konulu uluslararası kongrede gazetecilerin sorularını yanıtlayan Başkan Tezcan, "Ekmeğe zam gelecek mi?" sorusuna cevap verdi. Tezcan, buğdayın 8.5 lira olarak açıklandığını hatırlatarak, “Şu anda 9 lira 35 kuruşla olması gereken fiyatta. Bunun üzerine ilave bir artış olmaması gerektiğini düşünüyorum. 9.5-10 liralar dengeli fiyat seviyesidir. Buğdayı 9.5-10 liranın üzerine çıkaracak her zam ekmek fiyatlarına zam olarak yansıyacaktır. Gelir durumu düşük olan kesim un tüketimi çok yüksek. Makul bir fiyat olmazsa bu kesim zorlanır” diye konuştu.

tusaf.jpg

"DEVLET DESTEKLERİNİN ARTIRILMASI"

Buğday ton ücretinin dünya genelinde 220 dolar civarındayken, Türkiye'de 320 dolara ulaştığına dikkat çeken Tezcan, çiftçinin de üretimden kopmaması adına desteklenmesi gerektiğini vurguladı. Ancak bu desteğin, alım fiyatları yerine devlet desteklerinin arttırılması yoluyla yapılmasının bütün toplum için daha yerinde olacağı tavsiyesinde bulundu.

 İnternet Editörü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.